Gotujemy Razem – Przepiśnik Qchenny

blog kulinarny Izy Okwiet

JAJKA
Bez glutenu Bez kategorii Śniadania Wielkanoc

JAJKA FASZEROWANE

Na śniadanie wielkanocne i nie tylko polecam jajka faszerowane pieczarkami.

Przepis :
Składniki:

5 jajek lub więcej jak kto lubi
20 dag pieczarek umytych (same kapelusze)
Cebulka mała
sól, pieprz
majonez, ketchup do dekoracji
por lub szczypiorek lub pietruszka
oregano – opcjonalnie
Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu zalewamy zimną wodą, obieramy i studzimy. Wystudzone jajka przekrawamy na pół i wyciągamy do osobnej miseczki żółtka.

Pieczarki i cebulę kroimy drobniutko w kosteczkę. Cebulkę podsmażamy lekko na maśle i dorzucamy pieczarki.(tutaj opcjonalnie można dodać szczyptę oregano) Studzimy.

Żółtka dajemy do misy blendera wraz z podsmażonymi, wystudzonymi pieczarkami i cebulką. Doprawiamy solą i pieprzem. Miksujemy na gładką masę lub taką z kawałeczkami – jak kto woli.

Masą jajeczną wypełniamy białka jajka. Ozdabiamy majonezem i szczypiorkiem.

Print Recipe
 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *