Gotujemy Razem – Przepiśnik Qchenny

blog kulinarny Izy Okwiet

Bez glutenu Bez mleka Przetwory Wegańskie Wegetariańskie

OGÓRKI MAŁOSOLNE

Składniki:
✅ woda przygotowana gorąca na 1litr – 1 łyżka soli
✅ 2 liście laurowe
✅ kilka ziarenek ziela angielskiego
✅ kilka ziarenek gorczycy
✅ główka czosnku
✅ obrany chrzan korzeń
✅ koper

Ogórki myjemy i układamy w słoiku lub kamionce jasną końcówka do góry.

Pomiędzy dajemy obrany czosnek, doprawiamy.
Pomiędzy wsadzamy chrzan.
Zalewamy gorąca woda z solą (musi być rozpuszczona).
Odstawiamy przykryte.
Dobre po 2 dniach.

 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *