Gotujemy Razem – Przepiśnik Qchenny

blog kulinarny Izy Okwiet

wege deser kokosowy
Bez glutenu Bez mleka Ciasta Desery Podwieczorek / przekąski Śniadania Wegańskie Wegetariańskie

WEGAŃSKI DESER EKSPRESOWY

Tym razem mam dla Was propozycję wegańskiego deseru bez mleka i bez glutenu i bez jaj, który robi się praktycznie sam 😉 no może z niewielką naszą pomocą. Jest to propozycja idealna również dla osób borykających się z nietolerancjami pokarmowymi lub alergiami.

Składniki:
• kubeczek jogurtu kokosowego
• garść malin
• łyżka kakao
• kilka borówek do dekoracji
• 2 listki mięty do dekoracji


Jogurt dzielimy na dwie części.
Do jednej dodajemy kakao i mieszamy. Cześć biała wkładamy do słoiczka. Przykrywamy spora częścią malin. Wykładamy warstwę z kakao. Dekorujemy. Opcjonalnie jeśli lubicie możecie dodać do białej warstwy wiórki kokosowe.

 

2 KOMENTARZE

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *