FIT BANANOFFEE

FIT BANANOFFEE

Składniki na formę 25 cm:
– 600 g biszkoptów, lub jakiś herbatników, mogą też być ciastka bez cukru typu herbatnikowego
– 200 g masła orzechowego
– 400 ml mleka jeśli nie możecie polecam migdałowe.
– 400 g daktyli namoczonych we wrzątku, odcedzonych
– 3-4 banany
– 2 łyżki oleju kokosowego (opcjonalnie)
– 500 g śmietanki (ta gęsta część z mleczka kokosowego)
– 400 g serka typu bieluch może być waniliowy
– gorzka czekolada lub gorzkie kakao do posypania wierzchu

Wykonanie:
Ciasta lub herbatniki blenudjemy lub mielimy w thermomixie obr. 10/5-8 sekund.
Dodajemy do tego masło orzechowe i szklankę mleka zagniatamy – thermomix obr. 4 ok. 5-8 sek.
Całość wykładamy na naszą foremkę. Wyrównujemy.
Daktyle miksujemy z olejem kokosowym i 100 ml mleka. Przekładamy na naszą masę ciasteczkową. Banany rozgniatamy widelcem i układamy na naszej masie karmelowej. Śmietanę kokosową mieszamy z serkiem waniliowym (można wspomóc się mikserem) typu bieluch całość wykładamy na banany. Wkładamy do lodówki na ok 1-2 godz. Posypujemy kakao lub gorzką czekoladą

 

You may also like

CIASTO Z TRUSKAWKOWĄ PIANKĄ

CIASTO Z TRUSKAWKOWĄ PIANKĄ

Pyszne ciasto – połączenie delikatnej pianki truskawkowej z czekoladowym ciastem. Świetnie sprawdzi się na przyjęcie w ogrodzie. Warto zrobić je...

MAGGIE – pesto z lubczyku

MAGGIE – pesto z lubczyku

Lubczyk zna chyba każdy. Idealnie podkręca smak każdej zupy czy sosów. Jeśli chcecie cieszyć się smakiem lubczyku dłużej zachęcam do...

ZUPA BOTWINKA

ZUPA BOTWINKA

Jedna z moich ulubionych zup. Pyszna, zdrowa, pełna warzyw a do teg zachęca kolorem. Spróbujcie i sami się przekonajcie. Dla...

JAGDOWE LENIWE

JAGDOWE LENIWE

Ten przepis chodził za mną długo… czekałam aż pojawią się pierwsze jagody i od razu go zrobiłam. Dla mnie to...

Back to Top