FIT BANANOFFEE

FIT BANANOFFEE

Składniki na formę 25 cm:
– 600 g biszkoptów, lub jakiś herbatników, mogą też być ciastka bez cukru typu herbatnikowego
– 200 g masła orzechowego
– 400 ml mleka jeśli nie możecie polecam migdałowe.
– 400 g daktyli namoczonych we wrzątku, odcedzonych
– 3-4 banany
– 2 łyżki oleju kokosowego (opcjonalnie)
– 500 g śmietanki (ta gęsta część z mleczka kokosowego)
– 400 g serka typu bieluch może być waniliowy
– gorzka czekolada lub gorzkie kakao do posypania wierzchu

Wykonanie:
Ciasta lub herbatniki blenudjemy lub mielimy w thermomixie obr. 10/5-8 sekund.
Dodajemy do tego masło orzechowe i szklankę mleka zagniatamy – thermomix obr. 4 ok. 5-8 sek.
Całość wykładamy na naszą foremkę. Wyrównujemy.
Daktyle miksujemy z olejem kokosowym i 100 ml mleka. Przekładamy na naszą masę ciasteczkową. Banany rozgniatamy widelcem i układamy na naszej masie karmelowej. Śmietanę kokosową mieszamy z serkiem waniliowym (można wspomóc się mikserem) typu bieluch całość wykładamy na banany. Wkładamy do lodówki na ok 1-2 godz. Posypujemy kakao lub gorzką czekoladą

 

You may also like

SERNIK NA ZIMNO W FORMIE DESERU

SERNIK NA ZIMNO W FORMIE DESERU

Potrzebujecie: – mascarpone 250 g gęstego 1 opakowanie galaretki czerwonej (smak dowolny jaki lubicie) – owoce swieże do dekroacji (u...

TRUSKAWKOWO – WANILIOWA KASZA MANNA Z SOSEM WANILIOWYM

TRUSKAWKOWO – WANILIOWA KASZA MANNA Z SOSEM WANILIOWYM

Pomysł zarówno na śniadanie, jak i podwieczorek, a nawet deser. Składniki na 3 porcje 200 g truskawek (mogą być rozmrożone)...

CZY WARTO ZAINWESTOWAĆ W THERMOMIX – OPINIE KLIENTÓW. Na co zwrócić uwagę przy zakupie.

CZY WARTO ZAINWESTOWAĆ W THERMOMIX – OPINIE KLIENTÓW. Na co zwrócić uwagę przy zakupie.

Jeśli zastanawiacie się czy warto zainwestować w thermomix – to poczytajcie opinie moich klientów. Zadałam Im pytanie za co lubią...

CHLEB TWAROGOWY

CHLEB TWAROGOWY

Składniki 100g płatków owsianych 170g otrębów owsianych łyżeczka proszku do pieczenia 500g twarogu chudego, pokrojonego na kawałki 2 dużej jajka...

Back to Top