BEZGLUTENOWE GOFRY

BEZGLUTENOWE GOFRY

Chyba każdy lubi gofry. Jednak część osób boryka się z różnymi problemami i alergiami, a także nietolerancjami pokarmowymi. Dlatego wychodzę do Was moi Drodzy z propozycją gofrów bezglutenowych. Szczerze? Mam wrażenie że są lepsze od tradycyjnych bo bardziej chrupiące. Gofry polecają się na drugie śniadanie np do szkoły – trzeba było znaleźć zdrowsza alternatywę do tradycyjnych na mące pszennej i mleku.

Składniki:
✅ 200 g maki jaglanej
✅ 50 g maki kukurydzianej
✅ 4 łyżki maki ziemniaczanej (czubate)
✅ łyżeczka cukru waniliowego
✅ szklanka wody gazowanej
✅ 3/4 szklanki mleka ryżowego
✅ 3 jajka (oddzielnie żółtka i białka)
✅ 1/3 szklanki oleju ryżowego np

Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywno. Resztę składników łączymy i miksujemy na jednolita konsytencję. Dodajemy białka i mieszamy łyżka aż się składniki połączą.
Pieczemy w gofrownicy ok 4-5 min.

 

You may also like

OGÓRKI KANAPKOWE Z CURRY I KURKUMĄ

OGÓRKI KANAPKOWE Z CURRY I KURKUMĄ

Nazwę kanapkowe zawdzięczają temu, iż kroimy je na plasterki. Wyciągamy ze słoika i są od razu gotowe do położenia na...

SMOOTHIE BOWL

SMOOTHIE BOWL

A gdyby tak zamiast owsianki zjeść coś pożywnego pełnego orzeźwiających owoców i równie syscącego ? Zapraszam Cię na przepis na...

PASTA Z CHILII I POMIDORÓW

PASTA Z CHILII I POMIDORÓW

Pasta może być użyta do smarowania kanapek, jako dodatek do dań a także jako dip do warzyw. Wszystkie warzywa użyte do...

OWSIANKA Z CHIA I ZIARNAMI KAKAOWCA

OWSIANKA Z CHIA I ZIARNAMI KAKAOWCA

Owsianka to zdrowy pomysł na śniadanie. Jeśli znudziły Wam się klasyczne owsianki spróbujcie tej, To jedna z moich ulubionych owsianek....

Back to Top