BEZGLUTENOWE GOFRY

BEZGLUTENOWE GOFRY

Chyba każdy lubi gofry. Jednak część osób boryka się z różnymi problemami i alergiami, a także nietolerancjami pokarmowymi. Dlatego wychodzę do Was moi Drodzy z propozycją gofrów bezglutenowych. Szczerze? Mam wrażenie że są lepsze od tradycyjnych bo bardziej chrupiące. Gofry polecają się na drugie śniadanie np do szkoły – trzeba było znaleźć zdrowsza alternatywę do tradycyjnych na mące pszennej i mleku.

Składniki:
✅ 200 g maki jaglanej
✅ 50 g maki kukurydzianej
✅ 4 łyżki maki ziemniaczanej (czubate)
✅ łyżeczka cukru waniliowego
✅ szklanka wody gazowanej
✅ 3/4 szklanki mleka ryżowego
✅ 3 jajka (oddzielnie żółtka i białka)
✅ 1/3 szklanki oleju ryżowego np

Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywno. Resztę składników łączymy i miksujemy na jednolita konsytencję. Dodajemy białka i mieszamy łyżka aż się składniki połączą.
Pieczemy w gofrownicy ok 4-5 min.

 

You may also like

TRUSKAWKOWO – WANILIOWA KASZA MANNA Z SOSEM WANILIOWYM

TRUSKAWKOWO – WANILIOWA KASZA MANNA Z SOSEM WANILIOWYM

Pomysł zarówno na śniadanie, jak i podwieczorek, a nawet deser. Składniki na 3 porcje 200 g truskawek (mogą być rozmrożone)...

CHLEB TWAROGOWY

CHLEB TWAROGOWY

Składniki 100g płatków owsianych 170g otrębów owsianych łyżeczka proszku do pieczenia 500g twarogu chudego, pokrojonego na kawałki 2 dużej jajka...

KREM Z BROKUŁ Z GRZANKAMI CZOSNKOWYMI

KREM Z BROKUŁ Z GRZANKAMI CZOSNKOWYMI

Pyszny krem, który możecie również podawać na imprezy jako przystawkę. Krem możecie serwować z grzankami czosnkowymi, krakersami, można też posypać...

FAWORKI

FAWORKI

F A W O R K I chrupiące, lekkie, rozpływające się w ustach. Zachęcam do zrobienia własnych faworków a nie...

Back to Top