BEZMIĘSNY OBIAD

BEZMIĘSNY OBIAD

Dziś podsuwam pomysł na bezmięsny obiad. W roli głównej kasza kuskus i sos pieczarkowy, na który przepis znajdziecie na blogu. Uzupełnieniem są ogórki kiszone małosolne – przepis również na blogu

Przepis na sos pieczarkowy znajdziecie tutaj: SOS PIECZARKOWY

Dodatkowo potrzebujecie:

  • 100 g kaszy kus kus (przepłukanej)
  • 100 ml wody
  • sól
  • ogórki kiszone – przepis : OGÓRKI MAŁOSOLNE

Kaszę przepłukać pod bieżącą wodą. Zalać wodą najlepiej gorącą, posolić i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem. Gotujemy ok 4 – 5 minut. Wyłączamy kuchenkę i zostawiamy kaszę pod przykryciem aż naciągnie wodę. Podajemy z sosem pieczarkowym i ogórkami małosolnymi,

 

You may also like

OGÓRKI KANAPKOWE Z CURRY I KURKUMĄ

OGÓRKI KANAPKOWE Z CURRY I KURKUMĄ

Nazwę kanapkowe zawdzięczają temu, iż kroimy je na plasterki. Wyciągamy ze słoika i są od razu gotowe do położenia na...

SMOOTHIE BOWL

SMOOTHIE BOWL

A gdyby tak zamiast owsianki zjeść coś pożywnego pełnego orzeźwiających owoców i równie syscącego ? Zapraszam Cię na przepis na...

PASTA Z CHILII I POMIDORÓW

PASTA Z CHILII I POMIDORÓW

Pasta może być użyta do smarowania kanapek, jako dodatek do dań a także jako dip do warzyw. Wszystkie warzywa użyte do...

CIASTO MARCHEWKOWE

CIASTO MARCHEWKOWE

Proste, szybkie i smaczne ciasto, którego głównym składnikiem są marchewki. U nas bez orzechów ze względu na alergie, ale jeśli...

Back to Top