BEZMIĘSNY OBIAD

BEZMIĘSNY OBIAD

Dziś podsuwam pomysł na bezmięsny obiad. W roli głównej kasza kuskus i sos pieczarkowy, na który przepis znajdziecie na blogu. Uzupełnieniem są ogórki kiszone małosolne – przepis również na blogu

Przepis na sos pieczarkowy znajdziecie tutaj: SOS PIECZARKOWY

Dodatkowo potrzebujecie:

  • 100 g kaszy kus kus (przepłukanej)
  • 100 ml wody
  • sól
  • ogórki kiszone – przepis : OGÓRKI MAŁOSOLNE

Kaszę przepłukać pod bieżącą wodą. Zalać wodą najlepiej gorącą, posolić i gotować na wolnym ogniu pod przykryciem. Gotujemy ok 4 – 5 minut. Wyłączamy kuchenkę i zostawiamy kaszę pod przykryciem aż naciągnie wodę. Podajemy z sosem pieczarkowym i ogórkami małosolnymi,

 

You may also like

TRUSKAWKOWO – WANILIOWA KASZA MANNA Z SOSEM WANILIOWYM

TRUSKAWKOWO – WANILIOWA KASZA MANNA Z SOSEM WANILIOWYM

Pomysł zarówno na śniadanie, jak i podwieczorek, a nawet deser. Składniki na 3 porcje 200 g truskawek (mogą być rozmrożone)...

CHLEB TWAROGOWY

CHLEB TWAROGOWY

Składniki 100g płatków owsianych 170g otrębów owsianych łyżeczka proszku do pieczenia 500g twarogu chudego, pokrojonego na kawałki 2 dużej jajka...

KREM Z BROKUŁ Z GRZANKAMI CZOSNKOWYMI

KREM Z BROKUŁ Z GRZANKAMI CZOSNKOWYMI

Pyszny krem, który możecie również podawać na imprezy jako przystawkę. Krem możecie serwować z grzankami czosnkowymi, krakersami, można też posypać...

LANY CHRUST

LANY CHRUST

Składniki – 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 3/4 szklanki mleka- szczypta soli...

Back to Top