SHAKE BIAŁKOWY WANILIOWO CZEKOLADOWY

SHAKE BIAŁKOWY WANILIOWO CZEKOLADOWY

SKŁADNIKI:

  • 2 banany, dojrzałe – im bardziej dojrzałe tym bardziej słodkie
  • 500 g twarogu, chudego,
  • 400g mleka
  • 2 łyżeczki miodu (opcjonalnie)
  • ziarenka z połowy laski wanilii
  • 15g kakao naturalnego, niesłodzonego

Wykonanie tradycyjne

Do blendera włożyć banany, twaróg, miód, mleko, ziarenka wanilii – zblnedować. Połowę zawartości naczynia miksującego przelać do 4 szklanek. Do pozostałej części dodać kakao, ponownie zblendować. Czekoladową warstwę przelać po łyżce do szklanek z warstwą waniliową. Podawać jako deser lub jako śniadanie. Można podawać z owocami.

THERMOMIX:

  1. Do naczynia miksującego włożyć banany i twaróg, dodać mleko, miód i ziarenka wanilii, zmiksować 30 s/obr. 7. Połowę zawartości naczynia miksującego przelać do 4 szklanek.
  2. Do pozostałej części dodać kakao, zmiksować 30 s/obr. 7. Czekoladową warstwę przelać po łyżce do szklanek z warstwą waniliową.
  3. podawać jako deser lub jako śniadanie. Można podawać z owocami.

 

You may also like

Chrzan tarty w słoiczku

Chrzan tarty w słoiczku

Chrzan to naturalne lekarstwo na chore zatoki, katar, niestrawność, a także na bóle kręgosłupa i reumatyczne. Chrzan pomoże także wybielić...

SERNIK Z CZEKOLADĄ

SERNIK Z CZEKOLADĄ

Sernik to ciasto, które dla niektórych wydaję się bardzo trudne. Dziele się z Wami przepisem na sernik, który zawsze wychodzi....

JAJKA FASZEROWANE

JAJKA FASZEROWANE

Na śniadanie wielkanocne i nie tylko polecam jajka faszerowane pieczarkami. Świetnie sprawdzają się również jako przystawka na imprezę. Składniki: 5...

MAZUREK CZEKOLADOWO – KAJMAKOWY

MAZUREK CZEKOLADOWO – KAJMAKOWY

Ciasto: 200 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki350 g mąki pszennej2 żółtka100 g cukru1 łyżka kwaśnej śmietany, 18% tłuszczuPolewa: 200...

Back to Top