BRUSCHETTA Z AVOCADO, SZARAGAMI I ARBUZEM

BRUSCHETTA Z AVOCADO, SZARAGAMI I ARBUZEM

Mam dla Was pomysł na śniadanie czy to kolację, czy nawet przekąskę w trakcie dnia. Prosto i smacznie. Bo tak lubimy najbardziej, prawda? BRUSCHETTA ZE SZPARAGAMI, AVOCADO, POMIDOREM I ARBUZEM

Składniki na trzy bruschetty:-

  • 3 kromki dowolnego pieczywa,
  • 2 szparagi,
  • – 1/2 pomidora,
  • 1 plaster arbuza (tak na smaczka, więc nie mysi być duży, ani gruby),
  • 1/2 avocado,
  • sól i pieprz do smaku,
  • oliwa z oliwek dobrej jakości,
  • świeże i/lub suszone oregano i bazylia,
  • 1 ząbek czosnku

Wykonanie:

Na oliwie zeszklij posiekany czosnek. Gdy się zezłoci przełóż do miseczki. Na pozostałej oliwie zezłoć pieczywo na grzanki. Szparagi umyj, odetnij zdrewniałe końce, pokrój na mniejsze kawałki i sparz wrzątkiem. Do czosnku w miseczce dodaj pomidora, arbuza, avocado w kostkę, szparagi. Dopraw ziołami, solą i pieprzem. Mieszankę nakładaj na przygotowane grzanki. Skrop oliwą. Zajadaj. Śmiało😉!

 

You may also like

SZWEDZKIE PIERNICZKI

SZWEDZKIE PIERNICZKI

Szwedzkie pierniczki to pierniczki, które można od razu zjeść. Nie muszą dojrzewać, ale są też pyszne jeśli przechowujemy je w...

ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI

ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI

Przedstawiam Wam przepis na pierniczki, które nie muszą dojrzewać są ekspresowe i można się nimi zajadać od razu po przygotowaniu....

BANANOWE RACUCHY

BANANOWE RACUCHY

Na jutrzejsze śniadanie polecam Wam racuchy bananowe – #bezmleka#bezdrozdzyRosną dzięki ubitej sztywnej pianie z białek jajka.Są słodkie dzięki bananom. Czego chcieć...

ROLADA Z ŁOSOSIEM

ROLADA Z ŁOSOSIEM

Uwielbiam połączenie łososia wędzonego z kremowym serkiem. Na bogu kiedyś już pojawił się przepis na takie połączenie ale z kawiorem...

Back to Top