
Mam dla Was pomysł na śniadanie czy to kolację, czy nawet przekąskę w trakcie dnia. Prosto i smacznie. Bo tak lubimy najbardziej, prawda? BRUSCHETTA ZE SZPARAGAMI, AVOCADO, POMIDOREM I ARBUZEM
Składniki na trzy bruschetty:-
- 3 kromki dowolnego pieczywa,
- 2 szparagi,
- – 1/2 pomidora,
- 1 plaster arbuza (tak na smaczka, więc nie mysi być duży, ani gruby),
- 1/2 avocado,
- sól i pieprz do smaku,
- oliwa z oliwek dobrej jakości,
- świeże i/lub suszone oregano i bazylia,
- 1 ząbek czosnku
Wykonanie:
Na oliwie zeszklij posiekany czosnek. Gdy się zezłoci przełóż do miseczki. Na pozostałej oliwie zezłoć pieczywo na grzanki. Szparagi umyj, odetnij zdrewniałe końce, pokrój na mniejsze kawałki i sparz wrzątkiem. Do czosnku w miseczce dodaj pomidora, arbuza, avocado w kostkę, szparagi. Dopraw ziołami, solą i pieprzem. Mieszankę nakładaj na przygotowane grzanki. Skrop oliwą. Zajadaj. Śmiało!