BRUSCHETTA Z AVOCADO, SZARAGAMI I ARBUZEM

BRUSCHETTA Z AVOCADO, SZARAGAMI I ARBUZEM

Mam dla Was pomysł na śniadanie czy to kolację, czy nawet przekąskę w trakcie dnia. Prosto i smacznie. Bo tak lubimy najbardziej, prawda? BRUSCHETTA ZE SZPARAGAMI, AVOCADO, POMIDOREM I ARBUZEM

Składniki na trzy bruschetty:-

  • 3 kromki dowolnego pieczywa,
  • 2 szparagi,
  • – 1/2 pomidora,
  • 1 plaster arbuza (tak na smaczka, więc nie mysi być duży, ani gruby),
  • 1/2 avocado,
  • sól i pieprz do smaku,
  • oliwa z oliwek dobrej jakości,
  • świeże i/lub suszone oregano i bazylia,
  • 1 ząbek czosnku

Wykonanie:

Na oliwie zeszklij posiekany czosnek. Gdy się zezłoci przełóż do miseczki. Na pozostałej oliwie zezłoć pieczywo na grzanki. Szparagi umyj, odetnij zdrewniałe końce, pokrój na mniejsze kawałki i sparz wrzątkiem. Do czosnku w miseczce dodaj pomidora, arbuza, avocado w kostkę, szparagi. Dopraw ziołami, solą i pieprzem. Mieszankę nakładaj na przygotowane grzanki. Skrop oliwą. Zajadaj. Śmiało😉!

 

You may also like

CIASTO Z TRUSKAWKOWĄ PIANKĄ

CIASTO Z TRUSKAWKOWĄ PIANKĄ

Pyszne ciasto – połączenie delikatnej pianki truskawkowej z czekoladowym ciastem. Świetnie sprawdzi się na przyjęcie w ogrodzie. Warto zrobić je...

MAGGIE – pesto z lubczyku

MAGGIE – pesto z lubczyku

Lubczyk zna chyba każdy. Idealnie podkręca smak każdej zupy czy sosów. Jeśli chcecie cieszyć się smakiem lubczyku dłużej zachęcam do...

ZUPA BOTWINKA

ZUPA BOTWINKA

Jedna z moich ulubionych zup. Pyszna, zdrowa, pełna warzyw a do teg zachęca kolorem. Spróbujcie i sami się przekonajcie. Dla...

JAGDOWE LENIWE

JAGDOWE LENIWE

Ten przepis chodził za mną długo… czekałam aż pojawią się pierwsze jagody i od razu go zrobiłam. Dla mnie to...

Back to Top