BRUSCHETTA Z AVOCADO, SZARAGAMI I ARBUZEM

BRUSCHETTA Z AVOCADO, SZARAGAMI I ARBUZEM

Mam dla Was pomysł na śniadanie czy to kolację, czy nawet przekąskę w trakcie dnia. Prosto i smacznie. Bo tak lubimy najbardziej, prawda? BRUSCHETTA ZE SZPARAGAMI, AVOCADO, POMIDOREM I ARBUZEM

Składniki na trzy bruschetty:-

  • 3 kromki dowolnego pieczywa,
  • 2 szparagi,
  • – 1/2 pomidora,
  • 1 plaster arbuza (tak na smaczka, więc nie mysi być duży, ani gruby),
  • 1/2 avocado,
  • sól i pieprz do smaku,
  • oliwa z oliwek dobrej jakości,
  • świeże i/lub suszone oregano i bazylia,
  • 1 ząbek czosnku

Wykonanie:

Na oliwie zeszklij posiekany czosnek. Gdy się zezłoci przełóż do miseczki. Na pozostałej oliwie zezłoć pieczywo na grzanki. Szparagi umyj, odetnij zdrewniałe końce, pokrój na mniejsze kawałki i sparz wrzątkiem. Do czosnku w miseczce dodaj pomidora, arbuza, avocado w kostkę, szparagi. Dopraw ziołami, solą i pieprzem. Mieszankę nakładaj na przygotowane grzanki. Skrop oliwą. Zajadaj. Śmiało?!

 

You may also like

ŚNIEŻNY PUCH

ŚNIEŻNY PUCH

Lekkie i odświeżające ciasto z masą sernikową, cytrynową. Choć tak naprawdę możecie użyć innej galaretki, Waszej ulubionej. Na spodzie mamy...

Chrzan tarty w słoiczku

Chrzan tarty w słoiczku

Chrzan to naturalne lekarstwo na chore zatoki, katar, niestrawność, a także na bóle kręgosłupa i reumatyczne. Chrzan pomoże także wybielić...

SERNIK Z CZEKOLADĄ

SERNIK Z CZEKOLADĄ

Sernik to ciasto, które dla niektórych wydaję się bardzo trudne. Dziele się z Wami przepisem na sernik, który zawsze wychodzi....

JAJKA FASZEROWANE

JAJKA FASZEROWANE

Na śniadanie wielkanocne i nie tylko polecam jajka faszerowane pieczarkami. Świetnie sprawdzają się również jako przystawka na imprezę. Składniki: 5...

Back to Top