Idealna jako dodatek do obiadów. Jest przepyszna co tu dużo mówić.. musicie spróbować. Surówka coleslaw to z jedna z prostszych surówek, a do tego bardzo smaczna. Znana przede wszystkim z białej kapusty. Dziś podaje Wam przepis na surówkę coleslaw z czerwonej kapusty

Składniki:
- pół małej główki kapusty czerwonej
- 1 marchewka
- mała cebula
- jedno jabłko
- 10 łyżek majonezu
- łyżeczka musztardy
- łyżeczka soku z cytryny
- łyżeczka cukru lub miodu
- ½ łyżeczki soli
- ⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Kapustę i cebulę cienko poszatkuj.
- Marchewkę i jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
- Majonez dokładni wymieszaj z musztardą, sokiem z cytryny oraz cukrem, solą i pieprzem.
- Przygotowanym sosem polej przygotowane warzywa i dokładnie wymieszaj.
- Odstaw na 15 minut tak by składniki się ” przegryzły”