DAKTYLOWE KULKI

DAKTYLOWE KULKI

SKŁADNIKI:

  • 200g daktyli bez pestek
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 3 łyżki gorzkiego kakao

Daktyle zalewamy woda gorąca. Zostawiamy na 15 minut aż namokną. Odsączamy. Wodę możemy wykorzystać na drugi dzień do owsianki.

Do blendera wrzucamy odsączone daktyle, kakao, wiórki. Miksujemy 7 sekund.

Formujemy kulki. Obtaczamy w wiórkach.
Chłodzimy godzinę w lodowce.

Gotowe !

Opcjonalnie można dodać garść orzechów nerkowca, sezam, lub orzechy laskowe. (Mielimy najpierw przed dodaniem daktyli). Można przyprawić chilli lub cynamonem.

Thermomix: obr 7/ 10sek.

 

You may also like

OGÓRKI KANAPKOWE Z CURRY I KURKUMĄ

OGÓRKI KANAPKOWE Z CURRY I KURKUMĄ

Nazwę kanapkowe zawdzięczają temu, iż kroimy je na plasterki. Wyciągamy ze słoika i są od razu gotowe do położenia na...

SMOOTHIE BOWL

SMOOTHIE BOWL

A gdyby tak zamiast owsianki zjeść coś pożywnego pełnego orzeźwiających owoców i równie syscącego ? Zapraszam Cię na przepis na...

PASTA Z CHILII I POMIDORÓW

PASTA Z CHILII I POMIDORÓW

Pasta może być użyta do smarowania kanapek, jako dodatek do dań a także jako dip do warzyw. Wszystkie warzywa użyte do...

CIASTO MARCHEWKOWE

CIASTO MARCHEWKOWE

Proste, szybkie i smaczne ciasto, którego głównym składnikiem są marchewki. U nas bez orzechów ze względu na alergie, ale jeśli...

Back to Top