GĘSINA

GĘSINA

SKŁADNIKI:

1 gęś
2 łyżki przyprawy uniwersalnej (przepis na blogu)
Sól, pieprz
Odrobina czosnku granulowanego
3 jabłka duże
Rękaw do pieczenia (jeśli piekarnik parowy to duże podawanie pary i bez rękawa)

Dzień wcześniej wieczorem Gęś myjemy i przyprawiany przyprawami. Wstawiamy do lodówki.
Rano nagrzewamy piekarnik 200’Cz
Gęś Wkładamy do rękawa (przy piekarnikach parowych nie trzeba wkładać do rękawa.)
Na gęsi układamy jabłka pokrojone w ćwiartki
Pieczemy Ok 2-2,5 godz 190’C

Podajemy z burakami na ciepło i ziemniaczkami

 

You may also like

SZWEDZKIE PIERNICZKI

SZWEDZKIE PIERNICZKI

Szwedzkie pierniczki to pierniczki, które można od razu zjeść. Nie muszą dojrzewać, ale są też pyszne jeśli przechowujemy je w...

ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI

ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI

Przedstawiam Wam przepis na pierniczki, które nie muszą dojrzewać są ekspresowe i można się nimi zajadać od razu po przygotowaniu....

BANANOWE RACUCHY

BANANOWE RACUCHY

Na jutrzejsze śniadanie polecam Wam racuchy bananowe – #bezmleka#bezdrozdzyRosną dzięki ubitej sztywnej pianie z białek jajka.Są słodkie dzięki bananom. Czego chcieć...

ROLADA Z ŁOSOSIEM

ROLADA Z ŁOSOSIEM

Uwielbiam połączenie łososia wędzonego z kremowym serkiem. Na bogu kiedyś już pojawił się przepis na takie połączenie ale z kawiorem...

Back to Top