GĘSINA

GĘSINA

SKŁADNIKI:

1 gęś
2 łyżki przyprawy uniwersalnej (przepis na blogu)
Sól, pieprz
Odrobina czosnku granulowanego
3 jabłka duże
Rękaw do pieczenia (jeśli piekarnik parowy to duże podawanie pary i bez rękawa)

Dzień wcześniej wieczorem Gęś myjemy i przyprawiany przyprawami. Wstawiamy do lodówki.
Rano nagrzewamy piekarnik 200’Cz
Gęś Wkładamy do rękawa (przy piekarnikach parowych nie trzeba wkładać do rękawa.)
Na gęsi układamy jabłka pokrojone w ćwiartki
Pieczemy Ok 2-2,5 godz 190’C

Podajemy z burakami na ciepło i ziemniaczkami

 

You may also like

SERNIK NA ZIMNO W FORMIE DESERU

SERNIK NA ZIMNO W FORMIE DESERU

Potrzebujecie: – mascarpone 250 g gęstego 1 opakowanie galaretki czerwonej (smak dowolny jaki lubicie) – owoce swieże do dekroacji (u...

CHLEB TWAROGOWY

CHLEB TWAROGOWY

Składniki 100g płatków owsianych 170g otrębów owsianych łyżeczka proszku do pieczenia 500g twarogu chudego, pokrojonego na kawałki 2 dużej jajka...

KREM Z BROKUŁ Z GRZANKAMI CZOSNKOWYMI

KREM Z BROKUŁ Z GRZANKAMI CZOSNKOWYMI

Pyszny krem, który możecie również podawać na imprezy jako przystawkę. Krem możecie serwować z grzankami czosnkowymi, krakersami, można też posypać...

OWSIANKA

OWSIANKA

Pyszny przepis na owsiankę waniliową z owocami. Klasyczna owsianka idealna na śniadanie, ale i do pracy. Składniki:• 400 ml mleka...

Back to Top