GĘSINA

GĘSINA

SKŁADNIKI:

1 gęś
2 łyżki przyprawy uniwersalnej (przepis na blogu)
Sól, pieprz
Odrobina czosnku granulowanego
3 jabłka duże
Rękaw do pieczenia (jeśli piekarnik parowy to duże podawanie pary i bez rękawa)

Dzień wcześniej wieczorem Gęś myjemy i przyprawiany przyprawami. Wstawiamy do lodówki.
Rano nagrzewamy piekarnik 200’Cz
Gęś Wkładamy do rękawa (przy piekarnikach parowych nie trzeba wkładać do rękawa.)
Na gęsi układamy jabłka pokrojone w ćwiartki
Pieczemy Ok 2-2,5 godz 190’C

Podajemy z burakami na ciepło i ziemniaczkami

 

You may also like

ŚNIEŻNY PUCH

ŚNIEŻNY PUCH

Lekkie i odświeżające ciasto z masą sernikową, cytrynową. Choć tak naprawdę możecie użyć innej galaretki, Waszej ulubionej. Na spodzie mamy...

Chrzan tarty w słoiczku

Chrzan tarty w słoiczku

Chrzan to naturalne lekarstwo na chore zatoki, katar, niestrawność, a także na bóle kręgosłupa i reumatyczne. Chrzan pomoże także wybielić...

SERNIK Z CZEKOLADĄ

SERNIK Z CZEKOLADĄ

Sernik to ciasto, które dla niektórych wydaję się bardzo trudne. Dziele się z Wami przepisem na sernik, który zawsze wychodzi....

JAJKA FASZEROWANE

JAJKA FASZEROWANE

Na śniadanie wielkanocne i nie tylko polecam jajka faszerowane pieczarkami. Świetnie sprawdzają się również jako przystawka na imprezę. Składniki: 5...

Back to Top