GOFRY BEZGLUENOWE I BEZMLECZNE

GOFRY BEZGLUENOWE I BEZMLECZNE

SKŁADNIKI:
✅ zalewa ze słoika cieciorki 530g (podaje wagę z cieciorka – taki słoik kupuje w Lidl Polska
✅ banan najlepiej dojrzały
✅ 200 g maki jaglanej
✅ 50 g maki kukurydzianej
✅ 4 łyżki maki ziemniaczanej (czubate)
✅ łyżeczka cukru waniliowego
✅ szklanka wody gazowanej
✅ 3/4 szklanki mleka ryżowego
✅ 2 łyżki oleju ryżowego

Zalewę z ciecierzycy wlewamy do wysokiego naczynia (suchego) i ubijamy jak białka jaja – na sztywno. Trwa to dłużej niż przy białkach. Banana rozgniatamy widelcem (ja robię to mikserem). Dodajemy resztę składników (oprócz ubitej na sztywno piany) i miksujemy na jednolita konsystencje. Dodajemy ubita na sztywno aquafabe i mieszamy łyżka aż się składniki połączą.
Pieczemy w gofrownicy ok 4-5 min.

 

You may also like

ŚNIEŻNY PUCH

ŚNIEŻNY PUCH

Lekkie i odświeżające ciasto z masą sernikową, cytrynową. Choć tak naprawdę możecie użyć innej galaretki, Waszej ulubionej. Na spodzie mamy...

Chrzan tarty w słoiczku

Chrzan tarty w słoiczku

Chrzan to naturalne lekarstwo na chore zatoki, katar, niestrawność, a także na bóle kręgosłupa i reumatyczne. Chrzan pomoże także wybielić...

SERNIK Z CZEKOLADĄ

SERNIK Z CZEKOLADĄ

Sernik to ciasto, które dla niektórych wydaję się bardzo trudne. Dziele się z Wami przepisem na sernik, który zawsze wychodzi....

JAJKA FASZEROWANE

JAJKA FASZEROWANE

Na śniadanie wielkanocne i nie tylko polecam jajka faszerowane pieczarkami. Świetnie sprawdzają się również jako przystawka na imprezę. Składniki: 5...

Back to Top