GOFRY BEZGLUENOWE I BEZMLECZNE

GOFRY BEZGLUENOWE I BEZMLECZNE

SKŁADNIKI:
✅ zalewa ze słoika cieciorki 530g (podaje wagę z cieciorka – taki słoik kupuje w Lidl Polska
✅ banan najlepiej dojrzały
✅ 200 g maki jaglanej
✅ 50 g maki kukurydzianej
✅ 4 łyżki maki ziemniaczanej (czubate)
✅ łyżeczka cukru waniliowego
✅ szklanka wody gazowanej
✅ 3/4 szklanki mleka ryżowego
✅ 2 łyżki oleju ryżowego

Zalewę z ciecierzycy wlewamy do wysokiego naczynia (suchego) i ubijamy jak białka jaja – na sztywno. Trwa to dłużej niż przy białkach. Banana rozgniatamy widelcem (ja robię to mikserem). Dodajemy resztę składników (oprócz ubitej na sztywno piany) i miksujemy na jednolita konsystencje. Dodajemy ubita na sztywno aquafabe i mieszamy łyżka aż się składniki połączą.
Pieczemy w gofrownicy ok 4-5 min.

 

You may also like

TRUSKAWKOWO – WANILIOWA KASZA MANNA Z SOSEM WANILIOWYM

TRUSKAWKOWO – WANILIOWA KASZA MANNA Z SOSEM WANILIOWYM

Pomysł zarówno na śniadanie, jak i podwieczorek, a nawet deser. Składniki na 3 porcje 200 g truskawek (mogą być rozmrożone)...

CHLEB TWAROGOWY

CHLEB TWAROGOWY

Składniki 100g płatków owsianych 170g otrębów owsianych łyżeczka proszku do pieczenia 500g twarogu chudego, pokrojonego na kawałki 2 dużej jajka...

KREM Z BROKUŁ Z GRZANKAMI CZOSNKOWYMI

KREM Z BROKUŁ Z GRZANKAMI CZOSNKOWYMI

Pyszny krem, który możecie również podawać na imprezy jako przystawkę. Krem możecie serwować z grzankami czosnkowymi, krakersami, można też posypać...

LANY CHRUST

LANY CHRUST

Składniki – 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 i 3/4 szklanki mleka- szczypta soli...

Back to Top