GOFRY BEZGLUENOWE I BEZMLECZNE

GOFRY BEZGLUENOWE I BEZMLECZNE

SKŁADNIKI:
✅ zalewa ze słoika cieciorki 530g (podaje wagę z cieciorka – taki słoik kupuje w Lidl Polska
✅ banan najlepiej dojrzały
✅ 200 g maki jaglanej
✅ 50 g maki kukurydzianej
✅ 4 łyżki maki ziemniaczanej (czubate)
✅ łyżeczka cukru waniliowego
✅ szklanka wody gazowanej
✅ 3/4 szklanki mleka ryżowego
✅ 2 łyżki oleju ryżowego

Zalewę z ciecierzycy wlewamy do wysokiego naczynia (suchego) i ubijamy jak białka jaja – na sztywno. Trwa to dłużej niż przy białkach. Banana rozgniatamy widelcem (ja robię to mikserem). Dodajemy resztę składników (oprócz ubitej na sztywno piany) i miksujemy na jednolita konsystencje. Dodajemy ubita na sztywno aquafabe i mieszamy łyżka aż się składniki połączą.
Pieczemy w gofrownicy ok 4-5 min.

 

You may also like

OGÓRKI KANAPKOWE Z CURRY I KURKUMĄ

OGÓRKI KANAPKOWE Z CURRY I KURKUMĄ

Nazwę kanapkowe zawdzięczają temu, iż kroimy je na plasterki. Wyciągamy ze słoika i są od razu gotowe do położenia na...

SMOOTHIE BOWL

SMOOTHIE BOWL

A gdyby tak zamiast owsianki zjeść coś pożywnego pełnego orzeźwiających owoców i równie syscącego ? Zapraszam Cię na przepis na...

PASTA Z CHILII I POMIDORÓW

PASTA Z CHILII I POMIDORÓW

Pasta może być użyta do smarowania kanapek, jako dodatek do dań a także jako dip do warzyw. Wszystkie warzywa użyte do...

CIASTO MARCHEWKOWE

CIASTO MARCHEWKOWE

Proste, szybkie i smaczne ciasto, którego głównym składnikiem są marchewki. U nas bez orzechów ze względu na alergie, ale jeśli...

Back to Top