GOFRY BEZGLUENOWE I BEZMLECZNE

GOFRY BEZGLUENOWE I BEZMLECZNE

SKŁADNIKI:
✅ zalewa ze słoika cieciorki 530g (podaje wagę z cieciorka – taki słoik kupuje w Lidl Polska
✅ banan najlepiej dojrzały
✅ 200 g maki jaglanej
✅ 50 g maki kukurydzianej
✅ 4 łyżki maki ziemniaczanej (czubate)
✅ łyżeczka cukru waniliowego
✅ szklanka wody gazowanej
✅ 3/4 szklanki mleka ryżowego
✅ 2 łyżki oleju ryżowego

Zalewę z ciecierzycy wlewamy do wysokiego naczynia (suchego) i ubijamy jak białka jaja – na sztywno. Trwa to dłużej niż przy białkach. Banana rozgniatamy widelcem (ja robię to mikserem). Dodajemy resztę składników (oprócz ubitej na sztywno piany) i miksujemy na jednolita konsystencje. Dodajemy ubita na sztywno aquafabe i mieszamy łyżka aż się składniki połączą.
Pieczemy w gofrownicy ok 4-5 min.

 

You may also like

SZWEDZKIE PIERNICZKI

SZWEDZKIE PIERNICZKI

Szwedzkie pierniczki to pierniczki, które można od razu zjeść. Nie muszą dojrzewać, ale są też pyszne jeśli przechowujemy je w...

ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI

ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI

Przedstawiam Wam przepis na pierniczki, które nie muszą dojrzewać są ekspresowe i można się nimi zajadać od razu po przygotowaniu....

BANANOWE RACUCHY

BANANOWE RACUCHY

Na jutrzejsze śniadanie polecam Wam racuchy bananowe – #bezmleka#bezdrozdzyRosną dzięki ubitej sztywnej pianie z białek jajka.Są słodkie dzięki bananom. Czego chcieć...

ROLADA Z ŁOSOSIEM

ROLADA Z ŁOSOSIEM

Uwielbiam połączenie łososia wędzonego z kremowym serkiem. Na bogu kiedyś już pojawił się przepis na takie połączenie ale z kawiorem...

Back to Top