JAGLAN KOKATJL GRUSZKOWO – JABŁKOWY

JAGLAN KOKATJL GRUSZKOWO – JABŁKOWY

Składniki:
Pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
z jabłkiem i gruszką

Jabłko
Gruszka
1 łyżka miodu
Szczypta cynamonu
Mleko ryżowe 1 szklanka lub inne wg upodobań

Kasze płuczemy aż woda będzie czysta. Zalewamy wrzątkiem. Dodajemy obrane, pokrojone w plastry jabłko i gruszkę. Gotujemy aż kasza wchłonie wodę na wolnym ogniu.
Dodajemy cynamon.
Miksujemy ugotowana kasze z jabłkiem i gruszka blenderem lub tzw żyrafa 

Dodajemy stopniowo mleko ciagle miksując.
Na koniec dodajemy miód.

THERMOMIX:

Ugotowaną kaszę jaglaną z jabłkiem i gruszką wkładamy do naczynia miksującego. Doprawiamy i dosładzamy. Miksujemy obr. 6-10 /ok. 4 sek

Dodajmy połowę porcji mleka  – powtarzamy miksowanie – obr. 10 / 4 sek

Dodajemy resztę mleka i znowu miksujemy

 

You may also like

CIASTO Z TRUSKAWKOWĄ PIANKĄ

CIASTO Z TRUSKAWKOWĄ PIANKĄ

Pyszne ciasto – połączenie delikatnej pianki truskawkowej z czekoladowym ciastem. Świetnie sprawdzi się na przyjęcie w ogrodzie. Warto zrobić je...

MAGGIE – pesto z lubczyku

MAGGIE – pesto z lubczyku

Lubczyk zna chyba każdy. Idealnie podkręca smak każdej zupy czy sosów. Jeśli chcecie cieszyć się smakiem lubczyku dłużej zachęcam do...

ZUPA BOTWINKA

ZUPA BOTWINKA

Jedna z moich ulubionych zup. Pyszna, zdrowa, pełna warzyw a do teg zachęca kolorem. Spróbujcie i sami się przekonajcie. Dla...

JAGDOWE LENIWE

JAGDOWE LENIWE

Ten przepis chodził za mną długo… czekałam aż pojawią się pierwsze jagody i od razu go zrobiłam. Dla mnie to...

Back to Top