
Składniki:
Pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
z jabłkiem i gruszką
Jabłko
Gruszka
1 łyżka miodu
Szczypta cynamonu
Mleko ryżowe 1 szklanka lub inne wg upodobań
Kasze płuczemy aż woda będzie czysta. Zalewamy wrzątkiem. Dodajemy obrane, pokrojone w plastry jabłko i gruszkę. Gotujemy aż kasza wchłonie wodę na wolnym ogniu.
Dodajemy cynamon.
Miksujemy ugotowana kasze z jabłkiem i gruszka blenderem lub tzw żyrafa
Dodajemy stopniowo mleko ciagle miksując.
Na koniec dodajemy miód.
THERMOMIX:
Ugotowaną kaszę jaglaną z jabłkiem i gruszką wkładamy do naczynia miksującego. Doprawiamy i dosładzamy. Miksujemy obr. 6-10 /ok. 4 sek
Dodajmy połowę porcji mleka – powtarzamy miksowanie – obr. 10 / 4 sek
Dodajemy resztę mleka i znowu miksujemy