JAGLAN KOKATJL GRUSZKOWO – JABŁKOWY

JAGLAN KOKATJL GRUSZKOWO – JABŁKOWY

Składniki:
Pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
z jabłkiem i gruszką

Jabłko
Gruszka
1 łyżka miodu
Szczypta cynamonu
Mleko ryżowe 1 szklanka lub inne wg upodobań

Kasze płuczemy aż woda będzie czysta. Zalewamy wrzątkiem. Dodajemy obrane, pokrojone w plastry jabłko i gruszkę. Gotujemy aż kasza wchłonie wodę na wolnym ogniu.
Dodajemy cynamon.
Miksujemy ugotowana kasze z jabłkiem i gruszka blenderem lub tzw żyrafa 

Dodajemy stopniowo mleko ciagle miksując.
Na koniec dodajemy miód.

THERMOMIX:

Ugotowaną kaszę jaglaną z jabłkiem i gruszką wkładamy do naczynia miksującego. Doprawiamy i dosładzamy. Miksujemy obr. 6-10 /ok. 4 sek

Dodajmy połowę porcji mleka  – powtarzamy miksowanie – obr. 10 / 4 sek

Dodajemy resztę mleka i znowu miksujemy

 

You may also like

OGÓRKI KANAPKOWE Z CURRY I KURKUMĄ

OGÓRKI KANAPKOWE Z CURRY I KURKUMĄ

Nazwę kanapkowe zawdzięczają temu, iż kroimy je na plasterki. Wyciągamy ze słoika i są od razu gotowe do położenia na...

SMOOTHIE BOWL

SMOOTHIE BOWL

A gdyby tak zamiast owsianki zjeść coś pożywnego pełnego orzeźwiających owoców i równie syscącego ? Zapraszam Cię na przepis na...

PASTA Z CHILII I POMIDORÓW

PASTA Z CHILII I POMIDORÓW

Pasta może być użyta do smarowania kanapek, jako dodatek do dań a także jako dip do warzyw. Wszystkie warzywa użyte do...

CIASTO MARCHEWKOWE

CIASTO MARCHEWKOWE

Proste, szybkie i smaczne ciasto, którego głównym składnikiem są marchewki. U nas bez orzechów ze względu na alergie, ale jeśli...

Back to Top