JAGLAN KOKATJL GRUSZKOWO – JABŁKOWY

JAGLAN KOKATJL GRUSZKOWO – JABŁKOWY

Składniki:
Pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
z jabłkiem i gruszką

Jabłko
Gruszka
1 łyżka miodu
Szczypta cynamonu
Mleko ryżowe 1 szklanka lub inne wg upodobań

Kasze płuczemy aż woda będzie czysta. Zalewamy wrzątkiem. Dodajemy obrane, pokrojone w plastry jabłko i gruszkę. Gotujemy aż kasza wchłonie wodę na wolnym ogniu.
Dodajemy cynamon.
Miksujemy ugotowana kasze z jabłkiem i gruszka blenderem lub tzw żyrafa 

Dodajemy stopniowo mleko ciagle miksując.
Na koniec dodajemy miód.

THERMOMIX:

Ugotowaną kaszę jaglaną z jabłkiem i gruszką wkładamy do naczynia miksującego. Doprawiamy i dosładzamy. Miksujemy obr. 6-10 /ok. 4 sek

Dodajmy połowę porcji mleka  – powtarzamy miksowanie – obr. 10 / 4 sek

Dodajemy resztę mleka i znowu miksujemy

 

You may also like

SZWEDZKIE PIERNICZKI

SZWEDZKIE PIERNICZKI

Szwedzkie pierniczki to pierniczki, które można od razu zjeść. Nie muszą dojrzewać, ale są też pyszne jeśli przechowujemy je w...

ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI

ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI

Przedstawiam Wam przepis na pierniczki, które nie muszą dojrzewać są ekspresowe i można się nimi zajadać od razu po przygotowaniu....

BANANOWE RACUCHY

BANANOWE RACUCHY

Na jutrzejsze śniadanie polecam Wam racuchy bananowe – #bezmleka#bezdrozdzyRosną dzięki ubitej sztywnej pianie z białek jajka.Są słodkie dzięki bananom. Czego chcieć...

ROLADA Z ŁOSOSIEM

ROLADA Z ŁOSOSIEM

Uwielbiam połączenie łososia wędzonego z kremowym serkiem. Na bogu kiedyś już pojawił się przepis na takie połączenie ale z kawiorem...

Back to Top