KAPUŚNIAK Z MŁODEJ KAPUSTY

KAPUŚNIAK Z MŁODEJ KAPUSTY

Składniki:
koper natka ok 5g
350 g kapusty, m
łodej, pokrojonej na kawałki
70 g marchewki, pokrojonej na kawa
łki
40 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawa
łki
40 g korzenia selera, pokrojonego na kawa
łki
40 g pora, tylko bia
ła część, pokrojonego w 1 cm plastry
1 z
ąbek czosnku
150 g ziemniaków, pokrojonych na kawa
łki
1000 g wody
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego
1 li
ść laurowy, suszony
3 ziarna ziela angielskiego
1
łyżeczka soli
½
łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
50g przecieru z pomidorów typu passata
200 g kie
łbasy – 100 g podsmażamy z cebulą na patelni, drugie 100g dodajemy do thermomixa do gotowania zupy.

Wykonanie w #thermomix:
Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć koperek, rozdrobnić 3 s/obr. 8.
Dodać kapustę, rozdrobnić przy pomocy kopystki 7-10 s/obr. 4. Przełożyć do innego naczynia, odstawić.
Do naczynia miksującego włożyć marchewkę, pietruszkę, seler, por i czosnek, rozdrobnić 2 s/obr. 5.
Dodać ziemniaki, rozdrobnić 2 s/obr. 5. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
Dodać wodę, koncentrat bulionu warzywnego, liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz, przecier z pomidorów gotować 15 min/100°C//obr. 1.
Dodać rozdrobnioną wcześniej kapustę z koperkiem i kiełbasę, przemieszać kopystką, gotować 12-15 min/100°C//obr. 1.

Wykonanie #tradycyjnie:
Połowę kiełbasy podsmażyć z cebulą na łyżce oliwy. Drugą część kiełbasy włożyć do garnka, razem z pokrojoną (poszatkowaną) kapustą, startą marchewką, Pietruszką, czosnkiem, i porem. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Dolać wodę, doprawić koncentratem warzywny liściem laurowym, zielem angielskim, solą i pieprzem dodać przecier z pomidorów. Całość gotować ok 15 min. Dodać podsmażona kiełbasę, koperek i gotować jeszcze 15 min

 

You may also like

SERNIK NA ZIMNO W FORMIE DESERU

SERNIK NA ZIMNO W FORMIE DESERU

Potrzebujecie: – mascarpone 250 g gęstego 1 opakowanie galaretki czerwonej (smak dowolny jaki lubicie) – owoce swieże do dekroacji (u...

TRUSKAWKOWO – WANILIOWA KASZA MANNA Z SOSEM WANILIOWYM

TRUSKAWKOWO – WANILIOWA KASZA MANNA Z SOSEM WANILIOWYM

Pomysł zarówno na śniadanie, jak i podwieczorek, a nawet deser. Składniki na 3 porcje 200 g truskawek (mogą być rozmrożone)...

CZY WARTO ZAINWESTOWAĆ W THERMOMIX – OPINIE KLIENTÓW. Na co zwrócić uwagę przy zakupie.

CZY WARTO ZAINWESTOWAĆ W THERMOMIX – OPINIE KLIENTÓW. Na co zwrócić uwagę przy zakupie.

Jeśli zastanawiacie się czy warto zainwestować w thermomix – to poczytajcie opinie moich klientów. Zadałam Im pytanie za co lubią...

CHLEB TWAROGOWY

CHLEB TWAROGOWY

Składniki 100g płatków owsianych 170g otrębów owsianych łyżeczka proszku do pieczenia 500g twarogu chudego, pokrojonego na kawałki 2 dużej jajka...

Back to Top