KASZA MANNA NA MLEKU ROŚLINNYM

KASZA MANNA NA MLEKU ROŚLINNYM

Składniki:
• 1l mleka migdałowego
• 100-120 g kaszy manny błyskawicznej (zależy czy lubicie gęsta czy rzadszą)

Cukru nie daje bo mleko migdałowego jedt dla mnie słodkie samo w sobie, jednak jeśli ktoś lubi słodkie wystarczy polać lekko miodem lub syropem z agawy.

Wykonanie tradycyjne:

Do garnuszka wlewamy mleko podgrzewamy. Dodajemy kasze mannę i mieszamy (ja mieszka trzepaczką nie robią się wówczas grudki). Gotujemy ok 8-10 min. Aż kasza zgęstnieje. Jeśli uważacie ze jest za gesta wystarczy dodać mleka i wymieszać.

Podajemy z pokrojonymi w kostkę truskawkami, borówkami oprószone strata kostką czekolady.

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
Wykonanie w #thermomix:
1. Załóż motylek do naczynia miksującego. Włóż wszystkie składniki i nastaw urządzenie na 11 min/90’C/obr.2
2. Gotowa kasze mannę przelewamy do miseczki.

Podajemy z pokrojonymi w kostkę truskawkami, borówkami oprószone strata kostką czekolady.

Smacznego!

 

You may also like

OGÓRKI KANAPKOWE Z CURRY I KURKUMĄ

OGÓRKI KANAPKOWE Z CURRY I KURKUMĄ

Nazwę kanapkowe zawdzięczają temu, iż kroimy je na plasterki. Wyciągamy ze słoika i są od razu gotowe do położenia na...

SMOOTHIE BOWL

SMOOTHIE BOWL

A gdyby tak zamiast owsianki zjeść coś pożywnego pełnego orzeźwiających owoców i równie syscącego ? Zapraszam Cię na przepis na...

PASTA Z CHILII I POMIDORÓW

PASTA Z CHILII I POMIDORÓW

Pasta może być użyta do smarowania kanapek, jako dodatek do dań a także jako dip do warzyw. Wszystkie warzywa użyte do...

CIASTO MARCHEWKOWE

CIASTO MARCHEWKOWE

Proste, szybkie i smaczne ciasto, którego głównym składnikiem są marchewki. U nas bez orzechów ze względu na alergie, ale jeśli...

Back to Top