
Składniki:
• 1l mleka migdałowego
• 100-120 g kaszy manny błyskawicznej (zależy czy lubicie gęsta czy rzadszą)
Cukru nie daje bo mleko migdałowego jedt dla mnie słodkie samo w sobie, jednak jeśli ktoś lubi słodkie wystarczy polać lekko miodem lub syropem z agawy.
Wykonanie tradycyjne:
Do garnuszka wlewamy mleko podgrzewamy. Dodajemy kasze mannę i mieszamy (ja mieszka trzepaczką nie robią się wówczas grudki). Gotujemy ok 8-10 min. Aż kasza zgęstnieje. Jeśli uważacie ze jest za gesta wystarczy dodać mleka i wymieszać.
Podajemy z pokrojonymi w kostkę truskawkami, borówkami oprószone strata kostką czekolady.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
Wykonanie w #thermomix:
1. Załóż motylek do naczynia miksującego. Włóż wszystkie składniki i nastaw urządzenie na 11 min/90’C/obr.2
2. Gotowa kasze mannę przelewamy do miseczki.
Podajemy z pokrojonymi w kostkę truskawkami, borówkami oprószone strata kostką czekolady.
Smacznego!