KASZA MANNA NA MLEKU ROŚLINNYM

KASZA MANNA NA MLEKU ROŚLINNYM

Składniki:
• 1l mleka migdałowego
• 100-120 g kaszy manny błyskawicznej (zależy czy lubicie gęsta czy rzadszą)

Cukru nie daje bo mleko migdałowego jedt dla mnie słodkie samo w sobie, jednak jeśli ktoś lubi słodkie wystarczy polać lekko miodem lub syropem z agawy.

Wykonanie tradycyjne:

Do garnuszka wlewamy mleko podgrzewamy. Dodajemy kasze mannę i mieszamy (ja mieszka trzepaczką nie robią się wówczas grudki). Gotujemy ok 8-10 min. Aż kasza zgęstnieje. Jeśli uważacie ze jest za gesta wystarczy dodać mleka i wymieszać.

Podajemy z pokrojonymi w kostkę truskawkami, borówkami oprószone strata kostką czekolady.

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
Wykonanie w #thermomix:
1. Załóż motylek do naczynia miksującego. Włóż wszystkie składniki i nastaw urządzenie na 11 min/90’C/obr.2
2. Gotowa kasze mannę przelewamy do miseczki.

Podajemy z pokrojonymi w kostkę truskawkami, borówkami oprószone strata kostką czekolady.

Smacznego!

 

You may also like

CIASTO Z TRUSKAWKOWĄ PIANKĄ

CIASTO Z TRUSKAWKOWĄ PIANKĄ

Pyszne ciasto – połączenie delikatnej pianki truskawkowej z czekoladowym ciastem. Świetnie sprawdzi się na przyjęcie w ogrodzie. Warto zrobić je...

MAGGIE – pesto z lubczyku

MAGGIE – pesto z lubczyku

Lubczyk zna chyba każdy. Idealnie podkręca smak każdej zupy czy sosów. Jeśli chcecie cieszyć się smakiem lubczyku dłużej zachęcam do...

ZUPA BOTWINKA

ZUPA BOTWINKA

Jedna z moich ulubionych zup. Pyszna, zdrowa, pełna warzyw a do teg zachęca kolorem. Spróbujcie i sami się przekonajcie. Dla...

JAGDOWE LENIWE

JAGDOWE LENIWE

Ten przepis chodził za mną długo… czekałam aż pojawią się pierwsze jagody i od razu go zrobiłam. Dla mnie to...

Back to Top