Na deser czy na śniadanie. Dwa w jednym: deser z kawą. Jeśli więc rano nie macie czasu by zjeść posiłek, to będzie idealne rozwiązanie! Kawa pobudzi, banan i masło orzechowe nasyci i są na długo poczucie sytości.
Warto przygotować to już wieczorem, a rano już tylko zajadać.

Składniki na dwie porcje:
400 ml wody
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
1 duży banan
4 łyżki masła orzechowego (naturalnego bądź słodzonego jeśli lubicie )
Odrobiną dowolnego słodzidła do kawy (ja użyłam dwie małe łyżeczki syropu klonowego)
1 pełna łyżeczka naturalnego kakao
4 łyżki nasionek chia
Wiórki kokosowe- uprażone na suchej patelni
Wykonanie:
W misce zaparzyć kawę i wymieszać z kakao. Dosłodzić wg uznania. Wystudzić, a następnie dodać chia i energicznie wymieszać. Odstawić i mieszać od czasu do czasu. Gdy już napęcznieją, przygotować szklaneczki/pucharki/miseczki. Na ich dnie ułożyć rozgniecionego banana, następnie masło orzechowe. Na to kawowe chia. Posypać wiórkami.