
Składniki:
Pół szklanki kaszy jaglanej
Szklanka wody
Kiwi
Banan
Mango lub brzoskwinie 2szt
Mleko ryżowe pół szklanki lub inne ulubione
Jabłko
opcjonalnie miód do dosłodzenia.
Kasze płuczemy aż do uzyskania czystek wody. Zalewamy wrząca woda (szklanka wody). Górujemy na wolnym ogniu ok 8-10 min aż wchłonie wodę. Lub gotujemy 6 min i zostawiamy pod przykryciem.
Ugotowana kasze miksujemy z bananem stopniowo dolewając mleko roślinne do uzyskania konsystencji budyniu.
Wlewamy do pucharka.
Następnie wdajemy warstwę zmiksowanego mango lub brzoskwini. Kolejna warstwę kaszy (mała). Warstwę zmiksowanego kiwi z połowa jabłka. I znów warstwę kaszy. Na warstwę kaszy ułożyłam resztę zmiksowanego jabłka.
Gotowe !
W sam raz przed szkoła ! Ale i do szkoły.
Smakuje na ciepło i na zimno.