KOTLET Z KALAFIORA PANIEROWANY

KOTLET Z KALAFIORA PANIEROWANY

Składniki:
Kalafior
1-2 jajka
2 łyżki bułki tartej
Łyżka masła

#tradycyjnie:
Kalafiora pokroic w plastry 3-4 cm (z jednego małego kalafiora wyjdą ok 3-4). Piekarnik nastawiamy na 140’C
Do piekarnika wsadzić na spod naczynie żaroodporne z woda (jeśli macie funkcje pary to nastawić na silne podawanie) i na środkowej szynie układamy na papierze do pieczenia kalafiora – i pieczemy ok 10 minut.

Jajka rozkłócić, bułkę tarta przesypać na głęboki talerz
Panierować maczając upieczone plastry kalafiora w jajku, potem obtaczając w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym maśle

#thermomix
Kalafiora pokroic w plastry 3-4 cm (z jednego małego kalafiora wyjdą ok 3-4). Na varome ulozyc plastry kalafiora. Do naczynia wlać 500 ml wody.
Gotować 10-15 min/Varoma
Jajka rozkłócić, bułkę tarta przesypać na głęboki talerz
Panierować maczając upieczone plastry kalafiora w jajku, potem obtaczając w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym maśle 

 

You may also like

ŚNIEŻNY PUCH

ŚNIEŻNY PUCH

Lekkie i odświeżające ciasto z masą sernikową, cytrynową. Choć tak naprawdę możecie użyć innej galaretki, Waszej ulubionej. Na spodzie mamy...

Chrzan tarty w słoiczku

Chrzan tarty w słoiczku

Chrzan to naturalne lekarstwo na chore zatoki, katar, niestrawność, a także na bóle kręgosłupa i reumatyczne. Chrzan pomoże także wybielić...

SERNIK Z CZEKOLADĄ

SERNIK Z CZEKOLADĄ

Sernik to ciasto, które dla niektórych wydaję się bardzo trudne. Dziele się z Wami przepisem na sernik, który zawsze wychodzi....

MAZUREK CZEKOLADOWO – KAJMAKOWY

MAZUREK CZEKOLADOWO – KAJMAKOWY

Ciasto: 200 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki350 g mąki pszennej2 żółtka100 g cukru1 łyżka kwaśnej śmietany, 18% tłuszczuPolewa: 200...

Back to Top