KOTLET Z KALAFIORA PANIEROWANY

KOTLET Z KALAFIORA PANIEROWANY

Składniki:
Kalafior
1-2 jajka
2 łyżki bułki tartej
Łyżka masła

#tradycyjnie:
Kalafiora pokroic w plastry 3-4 cm (z jednego małego kalafiora wyjdą ok 3-4). Piekarnik nastawiamy na 140’C
Do piekarnika wsadzić na spod naczynie żaroodporne z woda (jeśli macie funkcje pary to nastawić na silne podawanie) i na środkowej szynie układamy na papierze do pieczenia kalafiora – i pieczemy ok 10 minut.

Jajka rozkłócić, bułkę tarta przesypać na głęboki talerz
Panierować maczając upieczone plastry kalafiora w jajku, potem obtaczając w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym maśle

#thermomix
Kalafiora pokroic w plastry 3-4 cm (z jednego małego kalafiora wyjdą ok 3-4). Na varome ulozyc plastry kalafiora. Do naczynia wlać 500 ml wody.
Gotować 10-15 min/Varoma
Jajka rozkłócić, bułkę tarta przesypać na głęboki talerz
Panierować maczając upieczone plastry kalafiora w jajku, potem obtaczając w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym maśle 

 

You may also like

OGÓRKI KANAPKOWE Z CURRY I KURKUMĄ

OGÓRKI KANAPKOWE Z CURRY I KURKUMĄ

Nazwę kanapkowe zawdzięczają temu, iż kroimy je na plasterki. Wyciągamy ze słoika i są od razu gotowe do położenia na...

SMOOTHIE BOWL

SMOOTHIE BOWL

A gdyby tak zamiast owsianki zjeść coś pożywnego pełnego orzeźwiających owoców i równie syscącego ? Zapraszam Cię na przepis na...

PASTA Z CHILII I POMIDORÓW

PASTA Z CHILII I POMIDORÓW

Pasta może być użyta do smarowania kanapek, jako dodatek do dań a także jako dip do warzyw. Wszystkie warzywa użyte do...

CIASTO MARCHEWKOWE

CIASTO MARCHEWKOWE

Proste, szybkie i smaczne ciasto, którego głównym składnikiem są marchewki. U nas bez orzechów ze względu na alergie, ale jeśli...

Back to Top