KREM Z DYNI

KREM Z DYNI

SKŁADNIKI:

  • 2 małe dynie
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 marchewka
  • Szczypta pieprzu Cayenne
  • Szczypta soli
  • Łyżeczka vegety
  • 1 kostka warzywna
  • Szczypta gałki Muszkatołowej
  • Pol szkl. Mleczka kokosowego

Dynie kroimy na ćwiartki
Czyścimy z pestek i włókien. Wkładamy ze skórka do piekarnika na wyłożone papierem do pieczenia blachy
20 min 200*C

Na 2 lyz kach oliwy z oliwek podsmazasz pokrojoną cebulę, czosnek i pokrojoną w plasterki marchewkę.

Wyciągamy jeszcze ciepłe dynie i łyżka wykrawamy miąższ.
Dodajemy do podsmazonych warzyw.
Zalewamy woda tak by warzywa były lekko przykryte. Doprawiamy pieprzem solą vegeta i 1 kostka warzywna.

Gotujemy do uzyskania miękkości dyni.
Miksujemy w blenderze. Doleqasz mleko kokosowe do smaku. (Można więcej)

Podajemy z krakersami, ptysiami lub grzankami.

 

You may also like

SZWEDZKIE PIERNICZKI

SZWEDZKIE PIERNICZKI

Szwedzkie pierniczki to pierniczki, które można od razu zjeść. Nie muszą dojrzewać, ale są też pyszne jeśli przechowujemy je w...

ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI

ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI

Przedstawiam Wam przepis na pierniczki, które nie muszą dojrzewać są ekspresowe i można się nimi zajadać od razu po przygotowaniu....

BANANOWE RACUCHY

BANANOWE RACUCHY

Na jutrzejsze śniadanie polecam Wam racuchy bananowe – #bezmleka#bezdrozdzyRosną dzięki ubitej sztywnej pianie z białek jajka.Są słodkie dzięki bananom. Czego chcieć...

ROLADA Z ŁOSOSIEM

ROLADA Z ŁOSOSIEM

Uwielbiam połączenie łososia wędzonego z kremowym serkiem. Na bogu kiedyś już pojawił się przepis na takie połączenie ale z kawiorem...

Back to Top