
Idealne do kawy lub herbaty.
Swietnie sprawdza się tez na przekąskę do szkoły lub pracy.Warto przepis zachować na święta, bo robiąc w nich dziurkę słomką, będą ładną ozdobą na choinkę. Możecie też zapakować je w ozdobne pudełeczko, przewiązać wstążką i podarować najbliższym.
do ciasta możemy dodać ulubiona przyprawę: —przyprawę korzenna,
— cynamon
— wanilię
— cukier migdałowy i inne.
Składniki:250g margaryny bezmlecznej lub mlecznej
Zimnej pokrojonej na kawałki450 g mąki pszennej
100g cukru lub xylitolu, erytrytol innego słodzidła
3 żółtka
Wkładamy skladniki do misy miksera i miksujemy aż utworzą się grudki. Wyciągamy z misy na blat i zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3-4 części. Podsypujemy blat mąką i rozwałkowujemy placki. Wycinamy ulubione kształt. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180’C ok 12-14 min, na blasze wyłożonej papierem.
#Thermomix : wkładamy wszystkie składniki wg podanej kolejność – obr.5/30 sekund
Wyciągamy z misy na blat i zagniatamy ciasto. Dzielimy na 3-4 części. Podsypujemy blat mąką i rozwałkowujemy placki. Wycinamy ulubione kształt. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180’C ok 12-14 min, na blasze wyłożonej papierem.