
Składniki:
• filet z piersi kurczaka
• po pól łyżeczki: kurkumy, czosnku, papryki słodkiej, vegety własny wyrób.
• szczypta soli i pieprzu.
• woda
• 3 liście laurowe
• 3 ziarnka ziela angielskiego
• 4 kawałki grzybów
• pół szklanki kaszy kuskus
• szklanka wody
• odrobina oleju
• łyżka masła
• łyżka maki pszennej
Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę.
Przyprawiamy przyprawami. Podsmażamy zalewamy woda tak by przykryć. Wkładamy liść laurowy, ziele angielskie, suszone grzyby. gotujemy 30 min pod przykryciem. Do osobnego garnka wsypujemy kasze kuskus. Płuczemy. Zalewamy szklanka wody. Gotujemy pod przykryciem aż kasza wchłonie wodę.
W rondelku rozpuszczamy łyżkę masła. Dodajemy łyżkę maki. Mieszamy. Dodajemy powoli wywar z mięsa i mieszamy trzepaczką. Unikniemy w ten sposób grudek. Dodajemy mięso. Chwilkę gotujemy.

Kasze wkładamy do miseczki i wykładamy na talerz (jak babkę z piasku ;)))
Polewamy sosem.
Gotowe !