Lemoniada arbuzowa z listkami mięty pyszny przepis idealny na upały… Składniki:

- 600 g miąższu arbuza, bez pestek, pokrojonego na kawałki
- 1 cytryna, ekologiczna, bez skórki, przekrojoną na pół
- 30g syropu z agawy (ewentualnie miodu)
- 20 kostek lodu
- 500 g wody mineralnej, niegazowane
- Kilka listków mięty do lemoniady i do dekoracji
#thermomix:
Do naczynia miksującego włożyć miąższ arbuza i cytrynę, dodać syrop z agawy, listki mięty zmiksować Turbo/1 s/5 razy. Dodać lód i wodę, wymieszać 20 s/obr. 3. Przelać do szklaneczek lub do słoja na lemoniadę.
Do blendera włożyć miąższ arbuza i cytrynę, miętę, dodać syrop lub miód, zmiksować. Dodać lód i wodę zmiksować Przelać do szklaneczek lub do słoja na lemoniadę