LEMONIADA ARBUZOWA

LEMONIADA ARBUZOWA

Lemoniada arbuzowa z listkami mięty pyszny przepis . Dobrze nie będę Was trzymać bo jest tal gorąco ze przepis na już pewnie potrzebny 😉

Składniki:
• 600 g miąższu arbuza, bez pestek, pokrojonego na kawałki
• 1 cytryna, ekologiczna, bez skórki, przekrojoną na pół
• 30g syropu z agawy (ewentualnie miodu)
• 20 kostek lodu
• 500 g wody mineralnej, niegazowanej
• Kilka listków mięty do lemoniady i do dekoracji

wykonanie w thermomix’ie:


Do naczynia miksującego włożyć miąższ arbuza i cytrynę, dodać syrop z agawy, listki mięty zmiksować Turbo/1 s/5 razy.
Dodać lód i wodę, wymieszać 20 s/obr. 3. Przelać do szklaneczek lub do słoja na lemoniadę.

Wykonanie tradycyjne – w blenderze:


Do blendera włożyć miąższ arbuza i cytrynę, miętę, dodać syrop lub miód, zmiksować. Dodać lód i wodę zmiksować.
Przelać do szklaneczek lub do słoja na lemoniadę.

 

You may also like

MAGGIE – pesto z lubczyku

MAGGIE – pesto z lubczyku

Lubczyk zna chyba każdy. Idealnie podkręca smak każdej zupy czy sosów. Jeśli chcecie cieszyć się smakiem lubczyku dłużej zachęcam do...

ZUPA BOTWINKA

ZUPA BOTWINKA

Jedna z moich ulubionych zup. Pyszna, zdrowa, pełna warzyw a do teg zachęca kolorem. Spróbujcie i sami się przekonajcie. Dla...

JAGDOWE LENIWE

JAGDOWE LENIWE

Ten przepis chodził za mną długo… czekałam aż pojawią się pierwsze jagody i od razu go zrobiłam. Dla mnie to...

SAŁATKA Z BOBEM

SAŁATKA Z BOBEM

Potrzebujecie: pół kg bobu ząbek czosnku 2 pomidory suszone w oliwie oliwa kilka listków bazylii świeżej lub suszona, ser feta świeży pomidor chleb tostowy pełnoziarnisty lub bezglutenowy Bób...

Back to Top