
Lemoniada arbuzowa z listkami mięty pyszny przepis . Dobrze nie będę Was trzymać bo jest tal gorąco ze przepis na już pewnie potrzebny
Składniki:
• 600 g miąższu arbuza, bez pestek, pokrojonego na kawałki
• 1 cytryna, ekologiczna, bez skórki, przekrojoną na pół
• 30g syropu z agawy (ewentualnie miodu)
• 20 kostek lodu
• 500 g wody mineralnej, niegazowanej
• Kilka listków mięty do lemoniady i do dekoracji
wykonanie w thermomix’ie:
Do naczynia miksującego włożyć miąższ arbuza i cytrynę, dodać syrop z agawy, listki mięty zmiksować Turbo/1 s/5 razy.
Dodać lód i wodę, wymieszać 20 s/obr. 3. Przelać do szklaneczek lub do słoja na lemoniadę.
Wykonanie tradycyjne – w blenderze:
Do blendera włożyć miąższ arbuza i cytrynę, miętę, dodać syrop lub miód, zmiksować. Dodać lód i wodę zmiksować.
Przelać do szklaneczek lub do słoja na lemoniadę.