
Składniki:
700 g truskawek, świeżych, bez szypułek
80 g miodu
100 g soku z cytryn, świeżo wyciśniętego
750 g wody mineralnej, gazowanej, schłodzonej
10 szt liści mięty, świeżych
250 g kostek lodu
BLENDER
Do naczynia blendera wkładamy truskawki, miód, sok z cytryn i całość miksujemy.
Dodajemy wodę mineralna i miętę i ponownie miksujemy.
Przelewamy do dzbanka.
Do blendera wkładamy lód i miksujemy – dodajemy do lemoniady. Wymieszać łyżką.
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
THERMOMIX
Do naczynia miksującego włożyć truskawki, dodać miód i sok z cytryn, zmiksować 1 min/obr. 10.
Dodać wodę mineralną i miętę, wymieszać 10 s/obr. 3. Lemoniadę przelać do wysokiego dzbanka.
Do naczynia miksującego włożyć lód, rozdrobnić 5 s/obr. 5. Lód przełożyć do dzbanka z lemoniadą, wymieszać kopystką.
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu