MIGDAŁOWY PUDDING CHIA Z BORÓWKAMI

MIGDAŁOWY PUDDING CHIA Z BORÓWKAMI

SKŁADNIKI:

  • 40 g nasion chia (może być biała)
  • 400 g napoju migdałowego
  • łyżeczka syropu z agawy (opcjonalnie)
  • 20 g migdałów w płatkach
  • borówki amerykańskie garść , do dekoracji
  1. Do naczynia miksującego wsypujemy nasiona chia, dodajemy napój migdałowy, syrop z agawy i migdały w płatkach, podgrzewamy 6 min/60°C/obr. 2.
  2. Pudding schładzamy w lodówce, najlepiej zrobić go rano tak by był gotowy na wieczór, lub wieczorem by był gotowy na rano.
  3. Układamy warstwowo w szklance borówki, pudding. Ozdabiamy borówkami.

Tradycyjnie:

Mleko lekko podgrzewamy, dodajemy nasiona, syrop z agawy, migdały w płatkach. Mieszamy. Pudding schładzamy w lodówce, najlepiej zrobić go rano tak by był gotowy na wieczór, lub wieczorem by był gotowy na rano.Układamy warstwowo w szklance borówki, pudding. Ozdabiamy borówkami

 

You may also like

OGÓRKI KANAPKOWE Z CURRY I KURKUMĄ

OGÓRKI KANAPKOWE Z CURRY I KURKUMĄ

Nazwę kanapkowe zawdzięczają temu, iż kroimy je na plasterki. Wyciągamy ze słoika i są od razu gotowe do położenia na...

SMOOTHIE BOWL

SMOOTHIE BOWL

A gdyby tak zamiast owsianki zjeść coś pożywnego pełnego orzeźwiających owoców i równie syscącego ? Zapraszam Cię na przepis na...

PASTA Z CHILII I POMIDORÓW

PASTA Z CHILII I POMIDORÓW

Pasta może być użyta do smarowania kanapek, jako dodatek do dań a także jako dip do warzyw. Wszystkie warzywa użyte do...

CIASTO MARCHEWKOWE

CIASTO MARCHEWKOWE

Proste, szybkie i smaczne ciasto, którego głównym składnikiem są marchewki. U nas bez orzechów ze względu na alergie, ale jeśli...

Back to Top