MIGDAŁOWY PUDDING CHIA Z BORÓWKAMI

MIGDAŁOWY PUDDING CHIA Z BORÓWKAMI

SKŁADNIKI:

  • 40 g nasion chia (może być biała)
  • 400 g napoju migdałowego
  • łyżeczka syropu z agawy (opcjonalnie)
  • 20 g migdałów w płatkach
  • borówki amerykańskie garść , do dekoracji
  1. Do naczynia miksującego wsypujemy nasiona chia, dodajemy napój migdałowy, syrop z agawy i migdały w płatkach, podgrzewamy 6 min/60°C/obr. 2.
  2. Pudding schładzamy w lodówce, najlepiej zrobić go rano tak by był gotowy na wieczór, lub wieczorem by był gotowy na rano.
  3. Układamy warstwowo w szklance borówki, pudding. Ozdabiamy borówkami.

Tradycyjnie:

Mleko lekko podgrzewamy, dodajemy nasiona, syrop z agawy, migdały w płatkach. Mieszamy. Pudding schładzamy w lodówce, najlepiej zrobić go rano tak by był gotowy na wieczór, lub wieczorem by był gotowy na rano.Układamy warstwowo w szklance borówki, pudding. Ozdabiamy borówkami

 

You may also like

SERNIK NA ZIMNO W FORMIE DESERU

SERNIK NA ZIMNO W FORMIE DESERU

Potrzebujecie: – mascarpone 250 g gęstego 1 opakowanie galaretki czerwonej (smak dowolny jaki lubicie) – owoce swieże do dekroacji (u...

TRUSKAWKOWO – WANILIOWA KASZA MANNA Z SOSEM WANILIOWYM

TRUSKAWKOWO – WANILIOWA KASZA MANNA Z SOSEM WANILIOWYM

Pomysł zarówno na śniadanie, jak i podwieczorek, a nawet deser. Składniki na 3 porcje 200 g truskawek (mogą być rozmrożone)...

CZY WARTO ZAINWESTOWAĆ W THERMOMIX – OPINIE KLIENTÓW. Na co zwrócić uwagę przy zakupie.

CZY WARTO ZAINWESTOWAĆ W THERMOMIX – OPINIE KLIENTÓW. Na co zwrócić uwagę przy zakupie.

Jeśli zastanawiacie się czy warto zainwestować w thermomix – to poczytajcie opinie moich klientów. Zadałam Im pytanie za co lubią...

CHLEB TWAROGOWY

CHLEB TWAROGOWY

Składniki 100g płatków owsianych 170g otrębów owsianych łyżeczka proszku do pieczenia 500g twarogu chudego, pokrojonego na kawałki 2 dużej jajka...

Back to Top