
SKŁADNIKI:
- 40 g nasion chia (może być biała)
- 400 g napoju migdałowego
- łyżeczka syropu z agawy (opcjonalnie)
- 20 g migdałów w płatkach
- borówki amerykańskie garść , do dekoracji
- Do naczynia miksującego wsypujemy nasiona chia, dodajemy napój migdałowy, syrop z agawy i migdały w płatkach, podgrzewamy 6 min/60°C/obr. 2.
- Pudding schładzamy w lodówce, najlepiej zrobić go rano tak by był gotowy na wieczór, lub wieczorem by był gotowy na rano.
- Układamy warstwowo w szklance borówki, pudding. Ozdabiamy borówkami.
Tradycyjnie:
Mleko lekko podgrzewamy, dodajemy nasiona, syrop z agawy, migdały w płatkach. Mieszamy. Pudding schładzamy w lodówce, najlepiej zrobić go rano tak by był gotowy na wieczór, lub wieczorem by był gotowy na rano.Układamy warstwowo w szklance borówki, pudding. Ozdabiamy borówkami