MIGDAŁOWY PUDDING CHIA Z BORÓWKAMI

MIGDAŁOWY PUDDING CHIA Z BORÓWKAMI

SKŁADNIKI:

  • 40 g nasion chia (może być biała)
  • 400 g napoju migdałowego
  • łyżeczka syropu z agawy (opcjonalnie)
  • 20 g migdałów w płatkach
  • borówki amerykańskie garść , do dekoracji
  1. Do naczynia miksującego wsypujemy nasiona chia, dodajemy napój migdałowy, syrop z agawy i migdały w płatkach, podgrzewamy 6 min/60°C/obr. 2.
  2. Pudding schładzamy w lodówce, najlepiej zrobić go rano tak by był gotowy na wieczór, lub wieczorem by był gotowy na rano.
  3. Układamy warstwowo w szklance borówki, pudding. Ozdabiamy borówkami.

Tradycyjnie:

Mleko lekko podgrzewamy, dodajemy nasiona, syrop z agawy, migdały w płatkach. Mieszamy. Pudding schładzamy w lodówce, najlepiej zrobić go rano tak by był gotowy na wieczór, lub wieczorem by był gotowy na rano.Układamy warstwowo w szklance borówki, pudding. Ozdabiamy borówkami

 

You may also like

SZWEDZKIE PIERNICZKI

SZWEDZKIE PIERNICZKI

Szwedzkie pierniczki to pierniczki, które można od razu zjeść. Nie muszą dojrzewać, ale są też pyszne jeśli przechowujemy je w...

ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI

ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI

Przedstawiam Wam przepis na pierniczki, które nie muszą dojrzewać są ekspresowe i można się nimi zajadać od razu po przygotowaniu....

BANANOWE RACUCHY

BANANOWE RACUCHY

Na jutrzejsze śniadanie polecam Wam racuchy bananowe – #bezmleka#bezdrozdzyRosną dzięki ubitej sztywnej pianie z białek jajka.Są słodkie dzięki bananom. Czego chcieć...

ROLADA Z ŁOSOSIEM

ROLADA Z ŁOSOSIEM

Uwielbiam połączenie łososia wędzonego z kremowym serkiem. Na bogu kiedyś już pojawił się przepis na takie połączenie ale z kawiorem...

Back to Top