MIGDAŁOWY PUDDING CHIA Z BORÓWKAMI

MIGDAŁOWY PUDDING CHIA Z BORÓWKAMI

SKŁADNIKI:

  • 40 g nasion chia (może być biała)
  • 400 g napoju migdałowego
  • łyżeczka syropu z agawy (opcjonalnie)
  • 20 g migdałów w płatkach
  • borówki amerykańskie garść , do dekoracji
  1. Do naczynia miksującego wsypujemy nasiona chia, dodajemy napój migdałowy, syrop z agawy i migdały w płatkach, podgrzewamy 6 min/60°C/obr. 2.
  2. Pudding schładzamy w lodówce, najlepiej zrobić go rano tak by był gotowy na wieczór, lub wieczorem by był gotowy na rano.
  3. Układamy warstwowo w szklance borówki, pudding. Ozdabiamy borówkami.

Tradycyjnie:

Mleko lekko podgrzewamy, dodajemy nasiona, syrop z agawy, migdały w płatkach. Mieszamy. Pudding schładzamy w lodówce, najlepiej zrobić go rano tak by był gotowy na wieczór, lub wieczorem by był gotowy na rano.Układamy warstwowo w szklance borówki, pudding. Ozdabiamy borówkami

 

You may also like

CIASTO Z TRUSKAWKOWĄ PIANKĄ

CIASTO Z TRUSKAWKOWĄ PIANKĄ

Pyszne ciasto – połączenie delikatnej pianki truskawkowej z czekoladowym ciastem. Świetnie sprawdzi się na przyjęcie w ogrodzie. Warto zrobić je...

MAGGIE – pesto z lubczyku

MAGGIE – pesto z lubczyku

Lubczyk zna chyba każdy. Idealnie podkręca smak każdej zupy czy sosów. Jeśli chcecie cieszyć się smakiem lubczyku dłużej zachęcam do...

ZUPA BOTWINKA

ZUPA BOTWINKA

Jedna z moich ulubionych zup. Pyszna, zdrowa, pełna warzyw a do teg zachęca kolorem. Spróbujcie i sami się przekonajcie. Dla...

JAGDOWE LENIWE

JAGDOWE LENIWE

Ten przepis chodził za mną długo… czekałam aż pojawią się pierwsze jagody i od razu go zrobiłam. Dla mnie to...

Back to Top