OGÓRKI MAŁOSOLNE

OGÓRKI MAŁOSOLNE

Składniki:
✅ woda przygotowana gorąca na 1litr – 1 łyżka soli
✅ 2 liście laurowe
✅ kilka ziarenek ziela angielskiego
✅ kilka ziarenek gorczycy
✅ główka czosnku
✅ obrany chrzan korzeń
✅ koper

Ogórki myjemy i układamy w słoiku lub kamionce jasną końcówka do góry.

Pomiędzy dajemy obrany czosnek, doprawiamy.
Pomiędzy wsadzamy chrzan.
Zalewamy gorąca woda z solą (musi być rozpuszczona).
Odstawiamy przykryte.
Dobre po 2 dniach.

 

You may also like

OGÓRKI KANAPKOWE Z CURRY I KURKUMĄ

OGÓRKI KANAPKOWE Z CURRY I KURKUMĄ

Nazwę kanapkowe zawdzięczają temu, iż kroimy je na plasterki. Wyciągamy ze słoika i są od razu gotowe do położenia na...

SMOOTHIE BOWL

SMOOTHIE BOWL

A gdyby tak zamiast owsianki zjeść coś pożywnego pełnego orzeźwiających owoców i równie syscącego ? Zapraszam Cię na przepis na...

PASTA Z CHILII I POMIDORÓW

PASTA Z CHILII I POMIDORÓW

Pasta może być użyta do smarowania kanapek, jako dodatek do dań a także jako dip do warzyw. Wszystkie warzywa użyte do...

CIASTO MARCHEWKOWE

CIASTO MARCHEWKOWE

Proste, szybkie i smaczne ciasto, którego głównym składnikiem są marchewki. U nas bez orzechów ze względu na alergie, ale jeśli...

Back to Top