OGÓRKI MAŁOSOLNE

OGÓRKI MAŁOSOLNE

Składniki:
✅ woda przygotowana gorąca na 1litr – 1 łyżka soli
✅ 2 liście laurowe
✅ kilka ziarenek ziela angielskiego
✅ kilka ziarenek gorczycy
✅ główka czosnku
✅ obrany chrzan korzeń
✅ koper

Ogórki myjemy i układamy w słoiku lub kamionce jasną końcówka do góry.

Pomiędzy dajemy obrany czosnek, doprawiamy.
Pomiędzy wsadzamy chrzan.
Zalewamy gorąca woda z solą (musi być rozpuszczona).
Odstawiamy przykryte.
Dobre po 2 dniach.

 

You may also like

MAGGIE – pesto z lubczyku

MAGGIE – pesto z lubczyku

Lubczyk zna chyba każdy. Idealnie podkręca smak każdej zupy czy sosów. Jeśli chcecie cieszyć się smakiem lubczyku dłużej zachęcam do...

ZUPA BOTWINKA

ZUPA BOTWINKA

Jedna z moich ulubionych zup. Pyszna, zdrowa, pełna warzyw a do teg zachęca kolorem. Spróbujcie i sami się przekonajcie. Dla...

JAGDOWE LENIWE

JAGDOWE LENIWE

Ten przepis chodził za mną długo… czekałam aż pojawią się pierwsze jagody i od razu go zrobiłam. Dla mnie to...

SAŁATKA Z BOBEM

SAŁATKA Z BOBEM

Potrzebujecie: pół kg bobu ząbek czosnku 2 pomidory suszone w oliwie oliwa kilka listków bazylii świeżej lub suszona, ser feta świeży pomidor chleb tostowy pełnoziarnisty lub bezglutenowy Bób...

Back to Top