OGÓRKI MAŁOSOLNE

OGÓRKI MAŁOSOLNE

Składniki:
✅ woda przygotowana gorąca na 1litr – 1 łyżka soli
✅ 2 liście laurowe
✅ kilka ziarenek ziela angielskiego
✅ kilka ziarenek gorczycy
✅ główka czosnku
✅ obrany chrzan korzeń
✅ koper

Ogórki myjemy i układamy w słoiku lub kamionce jasną końcówka do góry.

Pomiędzy dajemy obrany czosnek, doprawiamy.
Pomiędzy wsadzamy chrzan.
Zalewamy gorąca woda z solą (musi być rozpuszczona).
Odstawiamy przykryte.
Dobre po 2 dniach.

 

You may also like

SZWEDZKIE PIERNICZKI

SZWEDZKIE PIERNICZKI

Szwedzkie pierniczki to pierniczki, które można od razu zjeść. Nie muszą dojrzewać, ale są też pyszne jeśli przechowujemy je w...

ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI

ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI

Przedstawiam Wam przepis na pierniczki, które nie muszą dojrzewać są ekspresowe i można się nimi zajadać od razu po przygotowaniu....

BANANOWE RACUCHY

BANANOWE RACUCHY

Na jutrzejsze śniadanie polecam Wam racuchy bananowe – #bezmleka#bezdrozdzyRosną dzięki ubitej sztywnej pianie z białek jajka.Są słodkie dzięki bananom. Czego chcieć...

ROLADA Z ŁOSOSIEM

ROLADA Z ŁOSOSIEM

Uwielbiam połączenie łososia wędzonego z kremowym serkiem. Na bogu kiedyś już pojawił się przepis na takie połączenie ale z kawiorem...

Back to Top