PASZTET Z INDYKA z Blendera

PASZTET Z INDYKA z Blendera

Składniki:

  • 350 g piersi z indyka lub 400g udzca obrane go ze skóry i wytrybowanego
  • 150g wątróbek drobiowych
  • 250g boczku
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • Sucha bułka
  • Cebula dużą
  • 10 dag pieczarek
  • 3 łyżki oliwy z oliwek

Mięso gotujemy w pół litra wody z liśćmi laurowymi i zielem angielskim ok 20 min na wolnym ogniu.

W między czasie dusimy pokrojona drobno cebulę i pieczarki na oliwie .
Następnie mięso Wyciągamy na talerzyk a w wywarze moczymy sucha bułkę ok 4 min.
Ziele i liście wyrzucamy.

I teraz opcja dla leniwych blender
Dla mniej leniwych 😉 maszynka do mielenia

Ja z tych leniwych wiec do blendera wsadziłam najpierw cebulę i pieczarki. Chwilę zmiksowałam. Dodałam mięso, namoczona bułkę szczyptę soli 1.5 lyz pieprzu i 1.5 łyżeczki gałki muszkatołowej.

I zmiksowalam ok minuty na gładką masę

Wylewamy do keksowki i pieczemy 200*C 50 min

 

You may also like

CIASTO Z TRUSKAWKOWĄ PIANKĄ

CIASTO Z TRUSKAWKOWĄ PIANKĄ

Pyszne ciasto – połączenie delikatnej pianki truskawkowej z czekoladowym ciastem. Świetnie sprawdzi się na przyjęcie w ogrodzie. Warto zrobić je...

ZUPA BOTWINKA

ZUPA BOTWINKA

Jedna z moich ulubionych zup. Pyszna, zdrowa, pełna warzyw a do teg zachęca kolorem. Spróbujcie i sami się przekonajcie. Dla...

SAŁATKA Z BOBEM

SAŁATKA Z BOBEM

Potrzebujecie: pół kg bobu ząbek czosnku 2 pomidory suszone w oliwie oliwa kilka listków bazylii świeżej lub suszona, ser feta świeży pomidor chleb tostowy pełnoziarnisty lub bezglutenowy Bób...

Maślane, kruche ciastka ze skórką cytrynową i morelami.

Maślane, kruche ciastka ze skórką cytrynową i morelami.

Składniki na około 16 sztuk:120g masła (w temperaturze pokojowej)180g mąki pszennej80g cukru drobnego70g suszonych moreli – pokrojonych na kawałeczki skórka...

Back to Top