PASZTET Z INDYKA z Blendera

PASZTET Z INDYKA z Blendera

Składniki:

  • 350 g piersi z indyka lub 400g udzca obrane go ze skóry i wytrybowanego
  • 150g wątróbek drobiowych
  • 250g boczku
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • Sucha bułka
  • Cebula dużą
  • 10 dag pieczarek
  • 3 łyżki oliwy z oliwek

Mięso gotujemy w pół litra wody z liśćmi laurowymi i zielem angielskim ok 20 min na wolnym ogniu.

W między czasie dusimy pokrojona drobno cebulę i pieczarki na oliwie .
Następnie mięso Wyciągamy na talerzyk a w wywarze moczymy sucha bułkę ok 4 min.
Ziele i liście wyrzucamy.

I teraz opcja dla leniwych blender
Dla mniej leniwych 😉 maszynka do mielenia

Ja z tych leniwych wiec do blendera wsadziłam najpierw cebulę i pieczarki. Chwilę zmiksowałam. Dodałam mięso, namoczona bułkę szczyptę soli 1.5 lyz pieprzu i 1.5 łyżeczki gałki muszkatołowej.

I zmiksowalam ok minuty na gładką masę

Wylewamy do keksowki i pieczemy 200*C 50 min

 

You may also like

SZWEDZKIE PIERNICZKI

SZWEDZKIE PIERNICZKI

Szwedzkie pierniczki to pierniczki, które można od razu zjeść. Nie muszą dojrzewać, ale są też pyszne jeśli przechowujemy je w...

ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI

ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI

Przedstawiam Wam przepis na pierniczki, które nie muszą dojrzewać są ekspresowe i można się nimi zajadać od razu po przygotowaniu....

BANANOWE RACUCHY

BANANOWE RACUCHY

Na jutrzejsze śniadanie polecam Wam racuchy bananowe – #bezmleka#bezdrozdzyRosną dzięki ubitej sztywnej pianie z białek jajka.Są słodkie dzięki bananom. Czego chcieć...

ROLADA Z ŁOSOSIEM

ROLADA Z ŁOSOSIEM

Uwielbiam połączenie łososia wędzonego z kremowym serkiem. Na bogu kiedyś już pojawił się przepis na takie połączenie ale z kawiorem...

Back to Top