PASZTET Z INDYKA z Blendera

PASZTET Z INDYKA z Blendera

Składniki:

  • 350 g piersi z indyka lub 400g udzca obrane go ze skóry i wytrybowanego
  • 150g wątróbek drobiowych
  • 250g boczku
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • Sucha bułka
  • Cebula dużą
  • 10 dag pieczarek
  • 3 łyżki oliwy z oliwek

Mięso gotujemy w pół litra wody z liśćmi laurowymi i zielem angielskim ok 20 min na wolnym ogniu.

W między czasie dusimy pokrojona drobno cebulę i pieczarki na oliwie .
Następnie mięso Wyciągamy na talerzyk a w wywarze moczymy sucha bułkę ok 4 min.
Ziele i liście wyrzucamy.

I teraz opcja dla leniwych blender
Dla mniej leniwych ? maszynka do mielenia

Ja z tych leniwych wiec do blendera wsadziłam najpierw cebulę i pieczarki. Chwilę zmiksowałam. Dodałam mięso, namoczona bułkę szczyptę soli 1.5 lyz pieprzu i 1.5 łyżeczki gałki muszkatołowej.

I zmiksowalam ok minuty na gładką masę

Wylewamy do keksowki i pieczemy 200*C 50 min

 

You may also like

TRUSKAWKOWO – WANILIOWA KASZA MANNA Z SOSEM WANILIOWYM

TRUSKAWKOWO – WANILIOWA KASZA MANNA Z SOSEM WANILIOWYM

Pomysł zarówno na śniadanie, jak i podwieczorek, a nawet deser. Składniki na 3 porcje 200 g truskawek (mogą być rozmrożone)...

CHLEB TWAROGOWY

CHLEB TWAROGOWY

Składniki 100g płatków owsianych 170g otrębów owsianych łyżeczka proszku do pieczenia 500g twarogu chudego, pokrojonego na kawałki 2 dużej jajka...

KREM Z BROKUŁ Z GRZANKAMI CZOSNKOWYMI

KREM Z BROKUŁ Z GRZANKAMI CZOSNKOWYMI

Pyszny krem, który możecie również podawać na imprezy jako przystawkę. Krem możecie serwować z grzankami czosnkowymi, krakersami, można też posypać...

FAWORKI

FAWORKI

F A W O R K I chrupiące, lekkie, rozpływające się w ustach. Zachęcam do zrobienia własnych faworków a nie...

Back to Top