PEELING KAWOWY

PEELING KAWOWY

Składniki:
• 75 gramów cukier trzcinowy
☕️2 łyżki kawa
🥥75 gramów olej kokosowy
🍫30 gramów czekolada
• 75 g mydła w płynie najlepiej naturalnego
• 20 g wiórek kokosowych
• opcjonalnie można dodać skórkę z pomarańczy lub cynamon jak ktoś lubi takie zapachy….

1. Do naczynia miksującego dodaj 30 gramów czekolady, zmiksuj 5 sek./obr.10. Zgarnij czekoladę kopystką na dno naczynia.
2. Dodaj 75 gramów cukru trzcinowego oraz 75 gramów oleju kokosowego. Wymieszaj 1 min./obr.4
Odczekaj 10 minut.
3. Mieszaj 2 min./obr.5,5 do uzyskania napompowanej konsystencji.
4. Dodaj zmieloną kawę, wiórki i 75 gramów mydła w płynie.
Mieszaj 2 min./obr.4

Przełóż do zamykanego naczynia najlepiej szklanego. Przechowuj w temperaturze w lodowce (jeśli masz w domu temp większa niż 21’C).
Termin przydatności – miesiąc czasu.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
Wykonanie tradycyjne:
1. Czekoladę zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.
2. W osobnej miseczce dodać olej, wiórki, cukier trzcinowy wymieszac. Dodać czekoladę. Wymieszac.
4. Zmiksować lekko mikserem tak by uzyskać lekko puszysta masę.
5. Dodać kawę i wiórki. Wymieszac lekko.
6. Dodać mydło w płynie. Wymieszać.

Przełóż do zamykanego naczynia najlepiej szklanego. Przechowuj w temperaturze w lodowce (jeśli masz w domu temp większa niż 21’C).
Termin przydatności – miesiąc czasu

 

You may also like

SZWEDZKIE PIERNICZKI

SZWEDZKIE PIERNICZKI

Szwedzkie pierniczki to pierniczki, które można od razu zjeść. Nie muszą dojrzewać, ale są też pyszne jeśli przechowujemy je w...

ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI

ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI

Przedstawiam Wam przepis na pierniczki, które nie muszą dojrzewać są ekspresowe i można się nimi zajadać od razu po przygotowaniu....

BANANOWE RACUCHY

BANANOWE RACUCHY

Na jutrzejsze śniadanie polecam Wam racuchy bananowe – #bezmleka#bezdrozdzyRosną dzięki ubitej sztywnej pianie z białek jajka.Są słodkie dzięki bananom. Czego chcieć...

ROLADA Z ŁOSOSIEM

ROLADA Z ŁOSOSIEM

Uwielbiam połączenie łososia wędzonego z kremowym serkiem. Na bogu kiedyś już pojawił się przepis na takie połączenie ale z kawiorem...

Back to Top