
Składniki:
• 75 gramów cukier trzcinowy2 łyżki kawa
75 gramów olej kokosowy
30 gramów czekolada
• 75 g mydła w płynie najlepiej naturalnego
• 20 g wiórek kokosowych
• opcjonalnie można dodać skórkę z pomarańczy lub cynamon jak ktoś lubi takie zapachy….
1. Do naczynia miksującego dodaj 30 gramów czekolady, zmiksuj 5 sek./obr.10. Zgarnij czekoladę kopystką na dno naczynia.
2. Dodaj 75 gramów cukru trzcinowego oraz 75 gramów oleju kokosowego. Wymieszaj 1 min./obr.4
Odczekaj 10 minut.
3. Mieszaj 2 min./obr.5,5 do uzyskania napompowanej konsystencji.
4. Dodaj zmieloną kawę, wiórki i 75 gramów mydła w płynie.
Mieszaj 2 min./obr.4
Przełóż do zamykanego naczynia najlepiej szklanego. Przechowuj w temperaturze w lodowce (jeśli masz w domu temp większa niż 21’C).
Termin przydatności – miesiąc czasu.
Wykonanie tradycyjne:
1. Czekoladę zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.
2. W osobnej miseczce dodać olej, wiórki, cukier trzcinowy wymieszac. Dodać czekoladę. Wymieszac.
4. Zmiksować lekko mikserem tak by uzyskać lekko puszysta masę.
5. Dodać kawę i wiórki. Wymieszac lekko.
6. Dodać mydło w płynie. Wymieszać.
Przełóż do zamykanego naczynia najlepiej szklanego. Przechowuj w temperaturze w lodowce (jeśli masz w domu temp większa niż 21’C).
Termin przydatności – miesiąc czasu