PEELING KAWOWY

PEELING KAWOWY

Składniki:
• 75 gramów cukier trzcinowy
☕️2 łyżki kawa
?75 gramów olej kokosowy
?30 gramów czekolada
• 75 g mydła w płynie najlepiej naturalnego
• 20 g wiórek kokosowych
• opcjonalnie można dodać skórkę z pomarańczy lub cynamon jak ktoś lubi takie zapachy….

1. Do naczynia miksującego dodaj 30 gramów czekolady, zmiksuj 5 sek./obr.10. Zgarnij czekoladę kopystką na dno naczynia.
2. Dodaj 75 gramów cukru trzcinowego oraz 75 gramów oleju kokosowego. Wymieszaj 1 min./obr.4
Odczekaj 10 minut.
3. Mieszaj 2 min./obr.5,5 do uzyskania napompowanej konsystencji.
4. Dodaj zmieloną kawę, wiórki i 75 gramów mydła w płynie.
Mieszaj 2 min./obr.4

Przełóż do zamykanego naczynia najlepiej szklanego. Przechowuj w temperaturze w lodowce (jeśli masz w domu temp większa niż 21’C).
Termin przydatności – miesiąc czasu.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
Wykonanie tradycyjne:
1. Czekoladę zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.
2. W osobnej miseczce dodać olej, wiórki, cukier trzcinowy wymieszac. Dodać czekoladę. Wymieszac.
4. Zmiksować lekko mikserem tak by uzyskać lekko puszysta masę.
5. Dodać kawę i wiórki. Wymieszac lekko.
6. Dodać mydło w płynie. Wymieszać.

Przełóż do zamykanego naczynia najlepiej szklanego. Przechowuj w temperaturze w lodowce (jeśli masz w domu temp większa niż 21’C).
Termin przydatności – miesiąc czasu

 

You may also like

Chrzan tarty w słoiczku

Chrzan tarty w słoiczku

Chrzan to naturalne lekarstwo na chore zatoki, katar, niestrawność, a także na bóle kręgosłupa i reumatyczne. Chrzan pomoże także wybielić...

MAZUREK CZEKOLADOWO – KAJMAKOWY

MAZUREK CZEKOLADOWO – KAJMAKOWY

Ciasto: 200 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki350 g mąki pszennej2 żółtka100 g cukru1 łyżka kwaśnej śmietany, 18% tłuszczuPolewa: 200...

SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM

SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM

Pyszna sałatka z tuńczykiem i ryżem. Jeśli jej nie znacie koniecznie spróbujcie. Sprawdzi się na Wielkanocnym stole, ale także podczas...

BABKA ZE SZPINAKIEM

BABKA ZE SZPINAKIEM

Składniki180 g olej rzepakowy, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy330 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia formy3 jajka200...

Back to Top