MAGGIE – pesto z lubczyku

MAGGIE – pesto z lubczyku

Lubczyk zna chyba każdy. Idealnie podkręca smak każdej zupy czy sosów. Jeśli chcecie cieszyć się smakiem lubczyku dłużej zachęcam do zrobienia pesto z lubczyku, które świetnie sprawdzi się jako polepszacz smaku zup i sosów.

Pesto z lubczyku

Składniki:

  • 15g liści z łodyg lubczyku
  • 20g soli
  • 20g oliwy dobrej jakości

Wykonanie w thermomix:

  1. łodygi lubczyku umyć i osuszyć w papierowym ręczniku.
  2. Oberwać listki
  3. Do naczynia miksującego włożyć liście lubczyku, oliwę i sól, rozdrobnić 20 s/obr. 7.

Wykonanie tradycyjne:

  1. łodygi lubczyku umyć i osuszyć w papierowym ręczniku.
  2. Oberwać listki i pokroić je w paski
  3. umieścić z solą w blenderze. Zmiksować dolewając porcjami oleju, aż do otrzymania pasty.
  4. pastę przełożyć do wyparzonego słoiczka, zakręcić i gotowe!
 

You may also like

SZWEDZKIE PIERNICZKI

SZWEDZKIE PIERNICZKI

Szwedzkie pierniczki to pierniczki, które można od razu zjeść. Nie muszą dojrzewać, ale są też pyszne jeśli przechowujemy je w...

ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI

ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI

Przedstawiam Wam przepis na pierniczki, które nie muszą dojrzewać są ekspresowe i można się nimi zajadać od razu po przygotowaniu....

BANANOWE RACUCHY

BANANOWE RACUCHY

Na jutrzejsze śniadanie polecam Wam racuchy bananowe – #bezmleka#bezdrozdzyRosną dzięki ubitej sztywnej pianie z białek jajka.Są słodkie dzięki bananom. Czego chcieć...

ROLADA Z ŁOSOSIEM

ROLADA Z ŁOSOSIEM

Uwielbiam połączenie łososia wędzonego z kremowym serkiem. Na bogu kiedyś już pojawił się przepis na takie połączenie ale z kawiorem...

Back to Top