MAGGIE – pesto z lubczyku

MAGGIE – pesto z lubczyku

Lubczyk zna chyba każdy. Idealnie podkręca smak każdej zupy czy sosów. Jeśli chcecie cieszyć się smakiem lubczyku dłużej zachęcam do zrobienia pesto z lubczyku, które świetnie sprawdzi się jako polepszacz smaku zup i sosów.

Pesto z lubczyku

Składniki:

  • 15g liści z łodyg lubczyku
  • 20g soli
  • 20g oliwy dobrej jakości

Wykonanie w thermomix:

  1. łodygi lubczyku umyć i osuszyć w papierowym ręczniku.
  2. Oberwać listki
  3. Do naczynia miksującego włożyć liście lubczyku, oliwę i sól, rozdrobnić 20 s/obr. 7.

Wykonanie tradycyjne:

  1. łodygi lubczyku umyć i osuszyć w papierowym ręczniku.
  2. Oberwać listki i pokroić je w paski
  3. umieścić z solą w blenderze. Zmiksować dolewając porcjami oleju, aż do otrzymania pasty.
  4. pastę przełożyć do wyparzonego słoiczka, zakręcić i gotowe!
 

You may also like

SERNIK NA ZIMNO W FORMIE DESERU

SERNIK NA ZIMNO W FORMIE DESERU

Potrzebujecie: – mascarpone 250 g gęstego 1 opakowanie galaretki czerwonej (smak dowolny jaki lubicie) – owoce swieże do dekroacji (u...

TRUSKAWKOWO – WANILIOWA KASZA MANNA Z SOSEM WANILIOWYM

TRUSKAWKOWO – WANILIOWA KASZA MANNA Z SOSEM WANILIOWYM

Pomysł zarówno na śniadanie, jak i podwieczorek, a nawet deser. Składniki na 3 porcje 200 g truskawek (mogą być rozmrożone)...

CZY WARTO ZAINWESTOWAĆ W THERMOMIX – OPINIE KLIENTÓW. Na co zwrócić uwagę przy zakupie.

CZY WARTO ZAINWESTOWAĆ W THERMOMIX – OPINIE KLIENTÓW. Na co zwrócić uwagę przy zakupie.

Jeśli zastanawiacie się czy warto zainwestować w thermomix – to poczytajcie opinie moich klientów. Zadałam Im pytanie za co lubią...

CHLEB TWAROGOWY

CHLEB TWAROGOWY

Składniki 100g płatków owsianych 170g otrębów owsianych łyżeczka proszku do pieczenia 500g twarogu chudego, pokrojonego na kawałki 2 dużej jajka...

Back to Top