
Kto już jadł? Jeśli nie znacie jeszcze tego przysmaku, to polecam z całego serca. Zdrowo, szybko i smacznie. Idealna przekąska na seans filmowy Moim zdaniem wszystkie popkorny powinny się wstydzić
Dobra, ale jak ją przygotować? Jak najszybciej!
Składniki:
400 g ciecierzycy (ugotowanej, że słoika lub puszki)
3- 4 łyżki delikatnego w smaku oleju (słonecznikowy czy rzepakowy)
Szczypta chilli lub więcej jeśli lubicie naprawdę ostre smaki
1 łyżka wędzonej papryki
Sól- ok. 1/2 łyżeczki
Wykonanie:
Ciecierzycę dokładnie opłukać na sicie. Wyłożyć na ściereczkę i osuszyć. W misce wymieszać olej, sól, chilli i paprykę wędzoną. Dołożyć ciecierzycę i dokładnie wymieszać.
Wyłożyć na blachę z papierem do pieczenia i piec ok.30- 45 min.w nagrzanym do 180 st. piekarniku.
Zajadać na ciepło i na zimno.
+ możecie kombinować ze smakami: dodawać czosnek granulowany czy czubricę.