PIERŚ Z KACZKI Z ŻURAWINĄ I KASZĄ KUSKUS

PIERŚ Z KACZKI Z ŻURAWINĄ I KASZĄ KUSKUS

Składniki:
• pol szklanki kaszy kuskus
• szklanka wody
• żurawina w słoiczku lub domowa
• piers z kaczki
• jabłko
• łyżeczka przyprawy uniwersalnej
• pieprz szczypta

Pierś z kaczki myjemy i przyprawiamy przyprawa uniwersalna i pieprzem. Jabłko myjemy kroimy na ćwiartki i wkładamy do rękawa – rękaw z kaczka do naczynia żaroodpornego. Nastawiamy piekarnik na 190’C – wkładamy kaczkę do nagrzanego piernika i pieczemy aż zarumieni się skórka ok 25-30 min.

Kasze zalewamy wrząca osoloną woda (pol szklanki kaszy – szklanka wody). Gotujemy do zagotowania wody. Przykrywamy i zostawiamyaz kasza „wypije” wodę.

Podajemy polana kasze sosem z kaczki. Kaczkę kroimy w plastry. Podajemy z żurawina.

 

You may also like

ŚNIEŻNY PUCH

ŚNIEŻNY PUCH

Lekkie i odświeżające ciasto z masą sernikową, cytrynową. Choć tak naprawdę możecie użyć innej galaretki, Waszej ulubionej. Na spodzie mamy...

Chrzan tarty w słoiczku

Chrzan tarty w słoiczku

Chrzan to naturalne lekarstwo na chore zatoki, katar, niestrawność, a także na bóle kręgosłupa i reumatyczne. Chrzan pomoże także wybielić...

SERNIK Z CZEKOLADĄ

SERNIK Z CZEKOLADĄ

Sernik to ciasto, które dla niektórych wydaję się bardzo trudne. Dziele się z Wami przepisem na sernik, który zawsze wychodzi....

JAJKA FASZEROWANE

JAJKA FASZEROWANE

Na śniadanie wielkanocne i nie tylko polecam jajka faszerowane pieczarkami. Świetnie sprawdzają się również jako przystawka na imprezę. Składniki: 5...

Back to Top