PIERŚ Z KACZKI Z ŻURAWINĄ I KASZĄ KUSKUS

PIERŚ Z KACZKI Z ŻURAWINĄ I KASZĄ KUSKUS

Składniki:
• pol szklanki kaszy kuskus
• szklanka wody
• żurawina w słoiczku lub domowa
• piers z kaczki
• jabłko
• łyżeczka przyprawy uniwersalnej
• pieprz szczypta

Pierś z kaczki myjemy i przyprawiamy przyprawa uniwersalna i pieprzem. Jabłko myjemy kroimy na ćwiartki i wkładamy do rękawa – rękaw z kaczka do naczynia żaroodpornego. Nastawiamy piekarnik na 190’C – wkładamy kaczkę do nagrzanego piernika i pieczemy aż zarumieni się skórka ok 25-30 min.

Kasze zalewamy wrząca osoloną woda (pol szklanki kaszy – szklanka wody). Gotujemy do zagotowania wody. Przykrywamy i zostawiamyaz kasza „wypije” wodę.

Podajemy polana kasze sosem z kaczki. Kaczkę kroimy w plastry. Podajemy z żurawina.

 

You may also like

KREM Z BROKUŁ Z GRZANKAMI CZOSNKOWYMI

KREM Z BROKUŁ Z GRZANKAMI CZOSNKOWYMI

Pyszny krem, który możecie również podawać na imprezy jako przystawkę. Krem możecie serwować z grzankami czosnkowymi, krakersami, można też posypać...

CIASTO LEŚNY MECH

CIASTO LEŚNY MECH

Lubicie ciasta? a co powiecie na zdrowszą wersję ciasta? fajnie sprawdza się na przeróżnych imprezach w ogrodzie, a te już...

KREM Z PIECZONYCH BURAKÓW

KREM Z PIECZONYCH BURAKÓW

SKŁADNIKI: 300 g czerwonych buraków, małych, nieobranych 10 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do skropienia buraków 250 g...

TORT MARYSIEŃKA

TORT MARYSIEŃKA

Tort Marysieńka to słynne ciasto siostry Anastazji. Tort przekładaniec, w którym główną role gra biszkopt czekoladowy i beza z orzechami...

Back to Top