PIERŚ Z KACZKI Z ŻURAWINĄ I KASZĄ KUSKUS

PIERŚ Z KACZKI Z ŻURAWINĄ I KASZĄ KUSKUS

Składniki:
• pol szklanki kaszy kuskus
• szklanka wody
• żurawina w słoiczku lub domowa
• piers z kaczki
• jabłko
• łyżeczka przyprawy uniwersalnej
• pieprz szczypta

Pierś z kaczki myjemy i przyprawiamy przyprawa uniwersalna i pieprzem. Jabłko myjemy kroimy na ćwiartki i wkładamy do rękawa – rękaw z kaczka do naczynia żaroodpornego. Nastawiamy piekarnik na 190’C – wkładamy kaczkę do nagrzanego piernika i pieczemy aż zarumieni się skórka ok 25-30 min.

Kasze zalewamy wrząca osoloną woda (pol szklanki kaszy – szklanka wody). Gotujemy do zagotowania wody. Przykrywamy i zostawiamyaz kasza „wypije” wodę.

Podajemy polana kasze sosem z kaczki. Kaczkę kroimy w plastry. Podajemy z żurawina.

 

You may also like

CIASTO Z TRUSKAWKOWĄ PIANKĄ

CIASTO Z TRUSKAWKOWĄ PIANKĄ

Pyszne ciasto – połączenie delikatnej pianki truskawkowej z czekoladowym ciastem. Świetnie sprawdzi się na przyjęcie w ogrodzie. Warto zrobić je...

ZUPA BOTWINKA

ZUPA BOTWINKA

Jedna z moich ulubionych zup. Pyszna, zdrowa, pełna warzyw a do teg zachęca kolorem. Spróbujcie i sami się przekonajcie. Dla...

JAGDOWE LENIWE

JAGDOWE LENIWE

Ten przepis chodził za mną długo… czekałam aż pojawią się pierwsze jagody i od razu go zrobiłam. Dla mnie to...

BEZMIĘSNY OBIAD

BEZMIĘSNY OBIAD

Dziś podsuwam pomysł na bezmięsny obiad. W roli głównej kasza kuskus i sos pieczarkowy, na który przepis znajdziecie na blogu....

Back to Top