Pudding buraczany chia

Pudding buraczany chia

na upały polecamy ten pudding. Przygotowuje się go dzień wcześniej – wieczorem jeśli chcemy go zjeść rano, rano jeśli chcemy zjeść go wieczorem. Jest zdrowy, idealny dla alergików – bez mleka, bez glutenu, bez jajek.. A do tego wegański!

Składniki na ok 4porcje:
 350ml mleka kokosowego, 
 4łyżki nasion chia, 
 50ml soku z buraka- świeżo wyciśnięty lub kupony, taki jednodniowy, 
 1 łyżka ekstraktu waniliowego- ja mam homemade (ale można pominąć lub dodać ziarenka z połowy laski wanilii), 
 1 łyżeczka pudru z aronii (do tej ciemniejszej warstwy na dnie;można pominąć), 
 2 łyżki słodzidła dowolnego (u mnie syrop ryżowy), 
Dowolne owoce do przebrania, 
 jogurt (u mnie naturalny, wegański, doprawiony ziarenkami wanilii)

Wykonanie:
1. Wszystkie składniki prócz pudru z aronii i owoców,jogurtu, wrzucić do rondelka i mocno wymieszać trzepaczką (1- 2min). 
2. Odlać odrobinę i wymieszać z pudrem z aronii.

 3.Zostawić obie porcje najlepiej na noc. 
4. Rano wyłożyć ciemniejszą warstwę (z aronią) do słoiczka/szklaneczki. Na to warstwę buraczaną. Kleks jogurtu i dopełnić znowu buraczanym chia. Przybrać owocami.

 

You may also like

SERNIK NA ZIMNO W FORMIE DESERU

SERNIK NA ZIMNO W FORMIE DESERU

Potrzebujecie: – mascarpone 250 g gęstego 1 opakowanie galaretki czerwonej (smak dowolny jaki lubicie) – owoce swieże do dekroacji (u...

TRUSKAWKOWO – WANILIOWA KASZA MANNA Z SOSEM WANILIOWYM

TRUSKAWKOWO – WANILIOWA KASZA MANNA Z SOSEM WANILIOWYM

Pomysł zarówno na śniadanie, jak i podwieczorek, a nawet deser. Składniki na 3 porcje 200 g truskawek (mogą być rozmrożone)...

CHLEB TWAROGOWY

CHLEB TWAROGOWY

Składniki 100g płatków owsianych 170g otrębów owsianych łyżeczka proszku do pieczenia 500g twarogu chudego, pokrojonego na kawałki 2 dużej jajka...

KREM Z BROKUŁ Z GRZANKAMI CZOSNKOWYMI

KREM Z BROKUŁ Z GRZANKAMI CZOSNKOWYMI

Pyszny krem, który możecie również podawać na imprezy jako przystawkę. Krem możecie serwować z grzankami czosnkowymi, krakersami, można też posypać...

Back to Top