Pudding buraczany chia

Pudding buraczany chia

na upały polecamy ten pudding. Przygotowuje się go dzień wcześniej – wieczorem jeśli chcemy go zjeść rano, rano jeśli chcemy zjeść go wieczorem. Jest zdrowy, idealny dla alergików – bez mleka, bez glutenu, bez jajek.. A do tego wegański!

Składniki na ok 4porcje:
 350ml mleka kokosowego, 
 4łyżki nasion chia, 
 50ml soku z buraka- świeżo wyciśnięty lub kupony, taki jednodniowy, 
 1 łyżka ekstraktu waniliowego- ja mam homemade (ale można pominąć lub dodać ziarenka z połowy laski wanilii), 
 1 łyżeczka pudru z aronii (do tej ciemniejszej warstwy na dnie;można pominąć), 
 2 łyżki słodzidła dowolnego (u mnie syrop ryżowy), 
Dowolne owoce do przebrania, 
 jogurt (u mnie naturalny, wegański, doprawiony ziarenkami wanilii)

Wykonanie:
1. Wszystkie składniki prócz pudru z aronii i owoców,jogurtu, wrzucić do rondelka i mocno wymieszać trzepaczką (1- 2min). 
2. Odlać odrobinę i wymieszać z pudrem z aronii.

 3.Zostawić obie porcje najlepiej na noc. 
4. Rano wyłożyć ciemniejszą warstwę (z aronią) do słoiczka/szklaneczki. Na to warstwę buraczaną. Kleks jogurtu i dopełnić znowu buraczanym chia. Przybrać owocami.

 

You may also like

ŚNIEŻNY PUCH

ŚNIEŻNY PUCH

Lekkie i odświeżające ciasto z masą sernikową, cytrynową. Choć tak naprawdę możecie użyć innej galaretki, Waszej ulubionej. Na spodzie mamy...

Chrzan tarty w słoiczku

Chrzan tarty w słoiczku

Chrzan to naturalne lekarstwo na chore zatoki, katar, niestrawność, a także na bóle kręgosłupa i reumatyczne. Chrzan pomoże także wybielić...

SERNIK Z CZEKOLADĄ

SERNIK Z CZEKOLADĄ

Sernik to ciasto, które dla niektórych wydaję się bardzo trudne. Dziele się z Wami przepisem na sernik, który zawsze wychodzi....

JAJKA FASZEROWANE

JAJKA FASZEROWANE

Na śniadanie wielkanocne i nie tylko polecam jajka faszerowane pieczarkami. Świetnie sprawdzają się również jako przystawka na imprezę. Składniki: 5...

Back to Top