Pudding buraczany chia

Pudding buraczany chia

na upały polecamy ten pudding. Przygotowuje się go dzień wcześniej – wieczorem jeśli chcemy go zjeść rano, rano jeśli chcemy zjeść go wieczorem. Jest zdrowy, idealny dla alergików – bez mleka, bez glutenu, bez jajek.. A do tego wegański!

Składniki na ok 4porcje:
 350ml mleka kokosowego, 
 4łyżki nasion chia, 
 50ml soku z buraka- świeżo wyciśnięty lub kupony, taki jednodniowy, 
 1 łyżka ekstraktu waniliowego- ja mam homemade (ale można pominąć lub dodać ziarenka z połowy laski wanilii), 
 1 łyżeczka pudru z aronii (do tej ciemniejszej warstwy na dnie;można pominąć), 
 2 łyżki słodzidła dowolnego (u mnie syrop ryżowy), 
Dowolne owoce do przebrania, 
 jogurt (u mnie naturalny, wegański, doprawiony ziarenkami wanilii)

Wykonanie:
1. Wszystkie składniki prócz pudru z aronii i owoców,jogurtu, wrzucić do rondelka i mocno wymieszać trzepaczką (1- 2min). 
2. Odlać odrobinę i wymieszać z pudrem z aronii.

 3.Zostawić obie porcje najlepiej na noc. 
4. Rano wyłożyć ciemniejszą warstwę (z aronią) do słoiczka/szklaneczki. Na to warstwę buraczaną. Kleks jogurtu i dopełnić znowu buraczanym chia. Przybrać owocami.

 

You may also like

SZWEDZKIE PIERNICZKI

SZWEDZKIE PIERNICZKI

Szwedzkie pierniczki to pierniczki, które można od razu zjeść. Nie muszą dojrzewać, ale są też pyszne jeśli przechowujemy je w...

ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI

ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI

Przedstawiam Wam przepis na pierniczki, które nie muszą dojrzewać są ekspresowe i można się nimi zajadać od razu po przygotowaniu....

BANANOWE RACUCHY

BANANOWE RACUCHY

Na jutrzejsze śniadanie polecam Wam racuchy bananowe – #bezmleka#bezdrozdzyRosną dzięki ubitej sztywnej pianie z białek jajka.Są słodkie dzięki bananom. Czego chcieć...

ROLADA Z ŁOSOSIEM

ROLADA Z ŁOSOSIEM

Uwielbiam połączenie łososia wędzonego z kremowym serkiem. Na bogu kiedyś już pojawił się przepis na takie połączenie ale z kawiorem...

Back to Top