PUDER POMARAŃCZOWY

PUDER POMARAŃCZOWY

Puder pomarańczowy to słodki cukier puder o pomarańczowym aromacie, którego możecie używać do deserów, ciast czy jako posypkę do kawy lub obtaczania świątecznych pralinek.

SKŁADNIKI:

  • skórka z dwóch sparzonych pomarańczy
  • 20 g cukru pudru

WYKONANIE TRADYCYJNE:

  1. Pomarańcze myjemy i dodatkowo warto sparzyć je gorącą wodą.
  2. Obieramy cienko nożykiem lub obieraczką (tak by jak najmniej na skórkach zostawało białego).
  3. Tak przygotowane skórki suszymy w suszarce do grzybów, na grzejniku lub tak jak ja w piekarniku (piekarnik nagrzewamy na 150’C i układamy na blasze wyłożonej papierem skórki – pieczemy ok 10 min i wyłączamy piekarnik – zostawiamy do wystudzenia).
  4. wkładamy skórki do blendera i miksujemy.
  5. Dodajemy cukier i miksujemy razem ze skórkami.

WYKONANIE W THERMOMIX:

  1. Pomarańcze myjemy i dodatkowo warto sparzyć je gorącą wodą.
  2. Obieramy cienko nożykiem lub obieraczką (tak by jak najmniej na skórkach zostawało białego).
  3. Tak przygotowane skórki suszymy w suszarce do grzybów, na grzejniku lub tak jak ja w piekarniku (piekarnik nagrzewamy na 150’C i układamy na blasze wyłożonej papierem skórki – pieczemy ok 10 min i wyłączamy piekarnik – zostawiamy do wystudzenia).
  4. wkładamy skórki do thermomixa i miksujemy – obr. 8/10 -15sek.
  5. Dodajemy cukier i miksujemy razem ze skórkami. – obr. 7/ 10sek.
 

You may also like

SERNIK NA ZIMNO W FORMIE DESERU

SERNIK NA ZIMNO W FORMIE DESERU

Potrzebujecie: – mascarpone 250 g gęstego 1 opakowanie galaretki czerwonej (smak dowolny jaki lubicie) – owoce swieże do dekroacji (u...

TRUSKAWKOWO – WANILIOWA KASZA MANNA Z SOSEM WANILIOWYM

TRUSKAWKOWO – WANILIOWA KASZA MANNA Z SOSEM WANILIOWYM

Pomysł zarówno na śniadanie, jak i podwieczorek, a nawet deser. Składniki na 3 porcje 200 g truskawek (mogą być rozmrożone)...

CZY WARTO ZAINWESTOWAĆ W THERMOMIX – OPINIE KLIENTÓW. Na co zwrócić uwagę przy zakupie.

CZY WARTO ZAINWESTOWAĆ W THERMOMIX – OPINIE KLIENTÓW. Na co zwrócić uwagę przy zakupie.

Jeśli zastanawiacie się czy warto zainwestować w thermomix – to poczytajcie opinie moich klientów. Zadałam Im pytanie za co lubią...

CHLEB TWAROGOWY

CHLEB TWAROGOWY

Składniki 100g płatków owsianych 170g otrębów owsianych łyżeczka proszku do pieczenia 500g twarogu chudego, pokrojonego na kawałki 2 dużej jajka...

Back to Top