SERNIK MILIONERA

SERNIK MILIONERA

Potrzebujemy:
Masa:
500g serka mascarpone
100g czekolady białej rozpuszczonej w kąpieli wodnej
Puszka masy kajmakowej

Spod:
175g maki pszennej
125g zimnego masła pokrojonego w kostkę
50g brązowego cukru

Polewa – 2 tabliczki czekolady rozpuszczone w kąpieli wodnej lub polewa z naszego przepisu – na blogu
4 łyżki mleka
90g cukru pudru
4lyzki kakao
Pół kostki margaryny Kasia

Spod – Formę o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Do naczynia miksera przesiać mąkę i wymieszać z cukrem. Dodać masło, szybko posiekać, a następnie zagnieść (można wszystkie składniki umieścić w malakserze i zmiksować)

Po wyjęciu z lodówki ciasto nakłuć widelcem. Piec w temperaturze 190°C przez 20 minut, do złotego brązu. Wyjąć, wystudzić.

Wykonanie masy: mieszamy serki mascarpone z 3/4 puszki masy kajmakowej i rozpuszczona biała czekolada. Mieszamy na gładka masę łyżka.

Upieczony spod – wystudzony smarujemy 1/4 masy kajmakowej. Na to wykładamy nasza masę serowa. Chłodzimy minimum noc w lodowce.
Polewamy polewa czekoladowa.

Wykonanie polewy.
Mleko gotujemy z cukrem pudrem energicznie mieszając aż do rozpuszczenia się cukru. Dodajemy margarynę i rozpuszczamy. Zdejmujemy z palnika. Dodajemy kakao i mieszamy na gładka masę.

 

You may also like

MUFFINY HALLOWEENOWE

MUFFINY HALLOWEENOWE

H A L L O W E E N O W E M U F F I N K I...

KRUCHE CIASTECZKA NA HALLOWEEN

KRUCHE CIASTECZKA NA HALLOWEEN

Kruche ciasteczka na halloween bez foremek. Przepis warto zapisać bo swietnie sprawdza się na każda okazje. Kształty dowolne. Przepis podaje...

CIASTO MARCHEWKOWE

CIASTO MARCHEWKOWE

Proste, szybkie i smaczne ciasto, którego głównym składnikiem są marchewki. U nas bez orzechów ze względu na alergie, ale jeśli...

STRUDEL Z JABŁKAMI

STRUDEL Z JABŁKAMI

Strudel z jabłkami to ciasto idealne na jesienne dni. Mamy sezon na jabłka, więc go wykorzystajmy. Ciasto bardzo popularne w...

Back to Top