SERNIK NA ZIMNO DESERY

SERNIK NA ZIMNO DESERY

SERNIK NA ZIMNO

kładniki:
500 g mascarpone zimnego
dwa serki po 250g homogenizowane waniliowe
półtorej łyżki żelatyny w proszku
kilka herbatników bezglutenowych lub normalnych
5 łyżek cukru pudru
1/4 szklanki gorącego mleka
200 g śmietany 30% bardzo zimnej
2 op. galaretki
maliny

Wykonanie :
1. Żelatynę namoczyć w kilku łyżkach chłodnej wody.
2. Galaretkę przygotować wg instrukcji na opakowaniu.Do wysokich szklanek wlewamy galaretki (możemy w nich zamoczyć owoce) – 1/3 szklanki. Wkładamy do lodówki, aż galaretka stężeje.

3. Ubijamy na sztywno śmietanę 30%
4. Mascarpone ubijamy mikserem z cukrem pudrem (chwilkę). Dodajemy ubitą na sztywno śmietanę. Miksujemy.
Nastęnie dodajemy dwa serki waniliowe. Miksujemy.
5. Żelatynę namoczoną wlać do mleka gorącego. Wymieszać , rozpuścić. Ostudzić.
6. Dodajemy ostudzoną żelatynę z mlekiem po łyżce do masy serowej – miskujemy.

7. Masę serową dzielimy na dwie części.
Do jednej dodajemy maliny – dwie garście – miksujemy mikserem.
8. Wykładamy białą masę na galaretkę. Drugą masę z maliami na białą masę.
9. Na masę układamy owoce.
10 Schładzamy w lodówce ok 2 godz.

 

You may also like

SERNIK NA ZIMNO W FORMIE DESERU

SERNIK NA ZIMNO W FORMIE DESERU

Potrzebujecie: – mascarpone 250 g gęstego 1 opakowanie galaretki czerwonej (smak dowolny jaki lubicie) – owoce swieże do dekroacji (u...

TRUSKAWKOWO – WANILIOWA KASZA MANNA Z SOSEM WANILIOWYM

TRUSKAWKOWO – WANILIOWA KASZA MANNA Z SOSEM WANILIOWYM

Pomysł zarówno na śniadanie, jak i podwieczorek, a nawet deser. Składniki na 3 porcje 200 g truskawek (mogą być rozmrożone)...

CHLEB TWAROGOWY

CHLEB TWAROGOWY

Składniki 100g płatków owsianych 170g otrębów owsianych łyżeczka proszku do pieczenia 500g twarogu chudego, pokrojonego na kawałki 2 dużej jajka...

KREM Z BROKUŁ Z GRZANKAMI CZOSNKOWYMI

KREM Z BROKUŁ Z GRZANKAMI CZOSNKOWYMI

Pyszny krem, który możecie również podawać na imprezy jako przystawkę. Krem możecie serwować z grzankami czosnkowymi, krakersami, można też posypać...

Back to Top