SOK Z NATKI PIETRUSZKI

SOK Z NATKI PIETRUSZKI

Sok z natki pietruszki właściwości zdrowotne ma dzięki dużej ilości witamin i minerałów, szczególnie witaminy C oraz żelaza. Może być stosowany przez kobiety w ciąży i dzieci. Zapobiega anemii, wzmacnia odporność i poprawia kondycję skóry oraz przyspiesza odchudzanie.

Napój ten pity regularnie może opóźniać procesy starzenia, regulować trawienie, zapobiegać anemii i wspomagać jej leczenie. Sok z pietruszki zawiera:

  • witaminę C
  • witaminy z grupy B
  • witaminę K
  • witaminę A (karotenoidy)

Składniki:
– natka pietruszki duża
– cytryna obraną ze skórki i z tego białego pod skórką ;))
– 500ml wody niegazowanej
– 70 g cukru lub innego słodzidła – kto co lubi  (xylitol, stewia, cukier kokosowy lub np. syrop z agawy)
– 8 kostek lodu 

Wykonanie: 

Do blendera wkładamy pietruszkę, cytrynę pokrojoną na ćwiartki, lód i cukier (lub inne słodzidło). Miksujemy na papkę. Dodajemy wodę i mikujemy ok 10 sek. Rozlewamy do szklanek.

THERMOMIX:

  1. Do naczynia miksującego wkładamy natkę pietruszki, cytrynę pokrojoną w ćwiartki, kostki lodu i cukier. Nastawiamy urządzenie na 30 sek/obr. 10
  2. Następnie dolewamy wody i miksujemy 10 sek na obr od 1-10 (zwiększając)
 

You may also like

ŚNIEŻNY PUCH

ŚNIEŻNY PUCH

Lekkie i odświeżające ciasto z masą sernikową, cytrynową. Choć tak naprawdę możecie użyć innej galaretki, Waszej ulubionej. Na spodzie mamy...

Chrzan tarty w słoiczku

Chrzan tarty w słoiczku

Chrzan to naturalne lekarstwo na chore zatoki, katar, niestrawność, a także na bóle kręgosłupa i reumatyczne. Chrzan pomoże także wybielić...

SERNIK Z CZEKOLADĄ

SERNIK Z CZEKOLADĄ

Sernik to ciasto, które dla niektórych wydaję się bardzo trudne. Dziele się z Wami przepisem na sernik, który zawsze wychodzi....

JAJKA FASZEROWANE

JAJKA FASZEROWANE

Na śniadanie wielkanocne i nie tylko polecam jajka faszerowane pieczarkami. Świetnie sprawdzają się również jako przystawka na imprezę. Składniki: 5...

Back to Top