SOK Z NATKI PIETRUSZKI

SOK Z NATKI PIETRUSZKI

Sok z natki pietruszki właściwości zdrowotne ma dzięki dużej ilości witamin i minerałów, szczególnie witaminy C oraz żelaza. Może być stosowany przez kobiety w ciąży i dzieci. Zapobiega anemii, wzmacnia odporność i poprawia kondycję skóry oraz przyspiesza odchudzanie.

Napój ten pity regularnie może opóźniać procesy starzenia, regulować trawienie, zapobiegać anemii i wspomagać jej leczenie. Sok z pietruszki zawiera:

  • witaminę C
  • witaminy z grupy B
  • witaminę K
  • witaminę A (karotenoidy)

Składniki:
– natka pietruszki duża
– cytryna obraną ze skórki i z tego białego pod skórką ;))
– 500ml wody niegazowanej
– 70 g cukru lub innego słodzidła – kto co lubi  (xylitol, stewia, cukier kokosowy lub np. syrop z agawy)
– 8 kostek lodu 

Wykonanie: 

Do blendera wkładamy pietruszkę, cytrynę pokrojoną na ćwiartki, lód i cukier (lub inne słodzidło). Miksujemy na papkę. Dodajemy wodę i mikujemy ok 10 sek. Rozlewamy do szklanek.

THERMOMIX:

  1. Do naczynia miksującego wkładamy natkę pietruszki, cytrynę pokrojoną w ćwiartki, kostki lodu i cukier. Nastawiamy urządzenie na 30 sek/obr. 10
  2. Następnie dolewamy wody i miksujemy 10 sek na obr od 1-10 (zwiększając)
 

You may also like

OGÓRKI KANAPKOWE Z CURRY I KURKUMĄ

OGÓRKI KANAPKOWE Z CURRY I KURKUMĄ

Nazwę kanapkowe zawdzięczają temu, iż kroimy je na plasterki. Wyciągamy ze słoika i są od razu gotowe do położenia na...

SMOOTHIE BOWL

SMOOTHIE BOWL

A gdyby tak zamiast owsianki zjeść coś pożywnego pełnego orzeźwiających owoców i równie syscącego ? Zapraszam Cię na przepis na...

PASTA Z CHILII I POMIDORÓW

PASTA Z CHILII I POMIDORÓW

Pasta może być użyta do smarowania kanapek, jako dodatek do dań a także jako dip do warzyw. Wszystkie warzywa użyte do...

CIASTO MARCHEWKOWE

CIASTO MARCHEWKOWE

Proste, szybkie i smaczne ciasto, którego głównym składnikiem są marchewki. U nas bez orzechów ze względu na alergie, ale jeśli...

Back to Top