Dziś mam dla Was propozycję lekkiego warzywnego obiadu. Idealnie sprawdza się na upały, gdyż jest lekki a przy tym sycący. Musicie koniecznie się skusić i wypróbować.

Składniki:
- 1 cukinia
- 1 pomidor
- Paczka szpinaku
- 2 zabki czosnku
- Szczypta pieprzu cytrynowego
- Szczypta przyprawy uniwersalnej (przepis na blogu) lub sklepowej vegety
- Łyżka oliwy
Szpinak myjemy. Cukinie obieramy i za pomaca obieraczki do warzyw np julienne robimy makaron.
Oliwę podgrzewamy. , dodajmy pokrojone w plasterki ząbki czosnku. Dodajmy szpinak i mieszamy aż zmniejszy swoją objętość. Dodajmy makaron z cukinii, pomidory pokrojone w kostkę. Doprawiamy pieprzem i przyprawa uniwersalna.
Całość gotujemy chwilkę ok 3-5 min. Gotowe !