SPECULOOS

SPECULOOS

Speculoos to krem na bazie ciasteczek korzennych idealny do ciast, naleśników, tart, serników czy też babeczek. Można go tez wyjadać ze słoiczka łyżeczką 😉 Ostatnio coraz częściej można go spotkać na sklepowych półkach jednak wykonany w domu z pewnością jest dużo zdrowszy …

Potrzebujesz:

  • Ciasteczka korzenne- 200g
  • 100 ml mleka (u mnie roślinne)
  • Można dodać łyżkę oleju kokosowego

Wykonanie jest śmiesznie proste – wszystkie składniki umieszczamy albo w blenderze albo thermomixie i miksujemy ok 10 sek na najwyższych obrotach.

 

You may also like

SZWEDZKIE PIERNICZKI

SZWEDZKIE PIERNICZKI

Szwedzkie pierniczki to pierniczki, które można od razu zjeść. Nie muszą dojrzewać, ale są też pyszne jeśli przechowujemy je w...

ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI

ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI

Przedstawiam Wam przepis na pierniczki, które nie muszą dojrzewać są ekspresowe i można się nimi zajadać od razu po przygotowaniu....

BANANOWE RACUCHY

BANANOWE RACUCHY

Na jutrzejsze śniadanie polecam Wam racuchy bananowe – #bezmleka#bezdrozdzyRosną dzięki ubitej sztywnej pianie z białek jajka.Są słodkie dzięki bananom. Czego chcieć...

ROLADA Z ŁOSOSIEM

ROLADA Z ŁOSOSIEM

Uwielbiam połączenie łososia wędzonego z kremowym serkiem. Na bogu kiedyś już pojawił się przepis na takie połączenie ale z kawiorem...

Back to Top