TRUSKAWKI W CZEKOLADZIE

TRUSKAWKI W CZEKOLADZIE

Składniki:

  • 25 sztuk truskawek,
  • 150 g mlecznej czekolady

Przygotowanie truskawek: szypułek nie odrywamy, zostawiamy je po to, by łatwiej było chwytać truskawki oraz na ozdobę.Truskawki myjemy i zostawiamy do całkowitego osuszenia. Bardzo ważne jest by truskawki były całkowicie suche. Następnie osuszone truskawki schładzamy przez minimum 15 minut w lodówce.

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej: umieszczamy szklaną miskę nad garnkiem z gorącą wodą. W Wkładamy czekoladę do miseczki i czekamy aż się rozpuści. Schłodzone truskawki trzymając za szypułki, maczamy w roztopionej czekoladzie. Układamy na papilotkach lub na talerzu. Truskawki w czekoladzie odstawiamy w chłodne miejsce do zastygnięcia (jeśli damy je do lodówki czekolada zmatowieje).

 

You may also like

SZWEDZKIE PIERNICZKI

SZWEDZKIE PIERNICZKI

Szwedzkie pierniczki to pierniczki, które można od razu zjeść. Nie muszą dojrzewać, ale są też pyszne jeśli przechowujemy je w...

ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI

ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI

Przedstawiam Wam przepis na pierniczki, które nie muszą dojrzewać są ekspresowe i można się nimi zajadać od razu po przygotowaniu....

BANANOWE RACUCHY

BANANOWE RACUCHY

Na jutrzejsze śniadanie polecam Wam racuchy bananowe – #bezmleka#bezdrozdzyRosną dzięki ubitej sztywnej pianie z białek jajka.Są słodkie dzięki bananom. Czego chcieć...

ROLADA Z ŁOSOSIEM

ROLADA Z ŁOSOSIEM

Uwielbiam połączenie łososia wędzonego z kremowym serkiem. Na bogu kiedyś już pojawił się przepis na takie połączenie ale z kawiorem...

Back to Top