TRUSKAWKI W CZEKOLADZIE

TRUSKAWKI W CZEKOLADZIE

Składniki:

  • 25 sztuk truskawek,
  • 150 g mlecznej czekolady

Przygotowanie truskawek: szypułek nie odrywamy, zostawiamy je po to, by łatwiej było chwytać truskawki oraz na ozdobę.Truskawki myjemy i zostawiamy do całkowitego osuszenia. Bardzo ważne jest by truskawki były całkowicie suche. Następnie osuszone truskawki schładzamy przez minimum 15 minut w lodówce.

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej: umieszczamy szklaną miskę nad garnkiem z gorącą wodą. W Wkładamy czekoladę do miseczki i czekamy aż się rozpuści. Schłodzone truskawki trzymając za szypułki, maczamy w roztopionej czekoladzie. Układamy na papilotkach lub na talerzu. Truskawki w czekoladzie odstawiamy w chłodne miejsce do zastygnięcia (jeśli damy je do lodówki czekolada zmatowieje).

 

You may also like

OGÓRKI KANAPKOWE Z CURRY I KURKUMĄ

OGÓRKI KANAPKOWE Z CURRY I KURKUMĄ

Nazwę kanapkowe zawdzięczają temu, iż kroimy je na plasterki. Wyciągamy ze słoika i są od razu gotowe do położenia na...

SMOOTHIE BOWL

SMOOTHIE BOWL

A gdyby tak zamiast owsianki zjeść coś pożywnego pełnego orzeźwiających owoców i równie syscącego ? Zapraszam Cię na przepis na...

PASTA Z CHILII I POMIDORÓW

PASTA Z CHILII I POMIDORÓW

Pasta może być użyta do smarowania kanapek, jako dodatek do dań a także jako dip do warzyw. Wszystkie warzywa użyte do...

CIASTO MARCHEWKOWE

CIASTO MARCHEWKOWE

Proste, szybkie i smaczne ciasto, którego głównym składnikiem są marchewki. U nas bez orzechów ze względu na alergie, ale jeśli...

Back to Top