Propozycja sernika na zimno mocno truskawkowego z kawałkami truskawek. Oczywiście można truskawki zastąpić innymi owocami. Możecie ten deser wykonać również w słoiczkach, ozdabiając górę owocami i bitą śmietaną.

Skladniki:
- 2op. Galaretki truskawkowej
- 250g mascarpone
- 250 sera półtłustego ja dałam Czarnocin
- Cukier puder
- 500g truskawek
Galaretki rozpuszczamy w 1.5szkl wody wrzącej. Odstawiamy do przestygniecia i wstawiamy do lodówki (ja dalam do zamrażarki). Tak by lekko się ścieła ale dalej była płynna.
Truskawki połowę miksujemy w blenderze. Wyciągamy. Myjemy naczynie i przygotowujemy masę serowa.
Ser poltlusty Twaróg miksujemy blenderem z cukrem pudrem (słodkości wg uznania) na gładką masę bez grudek. Dodajemy mascarpone. Następnie dodajemy zmiksowane truskawki i miksujemy całość.
Dodajemy do masy galaretkę z lodówki i pokrojone na kawałeczki truskawki.
Schładzamy ok 1 do 2h.
o rany alez takiego sernika teraz bym sobie zajdła