WEGAŃSKA CZEKOLADA KOKOSOWA

WEGAŃSKA CZEKOLADA KOKOSOWA

idealne jako słodycz, ale także do mrożonej kawy.


Składniki:
400ml mleka kokosowego
3 łyżki oleju kokosowego
4 łyżeczki cukru/erytrytolu/stewii
łyżeczka cukru waniliowego (opcjonalnie)
mrożone maliny


Puszkę z mlekiem kokosowym wstawiamy na noc do lodówki tak aby oddzieliła nam się śmietanka z mleka.
Do garnuszka przekładam gęstą część mleka kokosowego.
Słodzę, dodaję wanilię i podgrzewam powoli, mieszając, aż mleko się rozpuści i składniki połączą.Dodaję olej kokosowy i mieszam, aż się rozpuści.
Foremki wypełniamy malinami i zalewamy masą kokosowa.
Po przestygnięciu wstawiam do zamrażalnika, żeby masa się ścieła.
Przechowuję w zamrażalniku.

Jeśli chodzi o #thermomix to do naczynia miksującego wlewamy mleko kokosowego (tą gęstą część), olej kokosowy, cukier, cukier waniliowy – podgrzewamy temp. 37’C/obr.1/4 min.
Foremki wypełniamy malinami i zalewamy masą kokosowa.
Po przestygnięciu wstawiam do zamrażalnika, żeby masa się ścieła.
Przechowuję w zamrażalniku.

 

You may also like

SZWEDZKIE PIERNICZKI

SZWEDZKIE PIERNICZKI

Szwedzkie pierniczki to pierniczki, które można od razu zjeść. Nie muszą dojrzewać, ale są też pyszne jeśli przechowujemy je w...

ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI

ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI

Przedstawiam Wam przepis na pierniczki, które nie muszą dojrzewać są ekspresowe i można się nimi zajadać od razu po przygotowaniu....

BANANOWE RACUCHY

BANANOWE RACUCHY

Na jutrzejsze śniadanie polecam Wam racuchy bananowe – #bezmleka#bezdrozdzyRosną dzięki ubitej sztywnej pianie z białek jajka.Są słodkie dzięki bananom. Czego chcieć...

ROLADA Z ŁOSOSIEM

ROLADA Z ŁOSOSIEM

Uwielbiam połączenie łososia wędzonego z kremowym serkiem. Na bogu kiedyś już pojawił się przepis na takie połączenie ale z kawiorem...

Back to Top