Home made gorąca, gęsta i kremowa. Wegańska więc oprócz Waszych bioder, nikt więcej nie ucierpi Mogą zatem spożywać ją wszyscy, także alergicy na bmk.
Zrobiłam w dwóch wersjach; nie mogłam się zdecydować . Każda dobra!

Składniki na 2 duże lub 4 mniejsze kubki:
• Śmietanka kokosowa (czyli stała część mleczka kokosowego. Włóżcie puszkę mleczka na noc do lodówki. Ta gęsta część, która się oddzieli to właśnie śmietanka )
• 400 ml mleka roślinnego (ja użyłam migdałowe; pyszne będzie też z mleczkiem z orzechów laskowych)
• 3-4 łyżki cukru pudru (można zamienić na zmielone, miękkie daktyle lub inne słodzidło)
• 150g gorzkiej czekolady
• Szczypta soli
+ewentualnie płatki chilli/ cynamon
Wykonanie:
Śmietankę kokosową i mleko zagotować ze szczyptą soli. Dodać cukier i czekoladę. Gotować wolno, aż wszystko dokładnie się połączy.
Podawać natychmiast, posypane chilli lub cynamonem.