WEGAŃSKI SOS TATARSKI

WEGAŃSKI SOS TATARSKI

Składniki:
1/2 szklanki mleka sojowego niesłodzonego
1 łyżka octu jabłkowego
1 łyżeczka musztardy
2 łyżki płatków drożdżowych
Spora szczypta soli kala namak
Szczypta pieprzu
1/2 szklanki oleju- delikatnego w smaku- rzepakowego lub słonecznikowego

Dodatkowo:
4 ogórki kiszone
1 cebula
1/2 szklanki marynowanych grzybków

Wykonanie:
Wszystkie składniki poza olejem i warzywami wlać do blendera i miksować przez ok 3- 4 min.
Nie prze­ry­wa­jąc mik­so­wa­nia po­wo­lnym stru­mie­niem wle­wać olej i miksować kolejną do czasu, aż sos zgęstnieje- ok. 1min. Go­to­wy ma­jo­nez prze­ło­żyć do naczynia i wstawić do lodówki.
Warzywa pokroić w drobną kostkę. Następnie dołożyć je do miski z majonezem i wymieszać. W razie potrzeby doprawić kala namak, piprzem czy odrobiną musztardy.

 

You may also like

ŚNIEŻNY PUCH

ŚNIEŻNY PUCH

Lekkie i odświeżające ciasto z masą sernikową, cytrynową. Choć tak naprawdę możecie użyć innej galaretki, Waszej ulubionej. Na spodzie mamy...

Chrzan tarty w słoiczku

Chrzan tarty w słoiczku

Chrzan to naturalne lekarstwo na chore zatoki, katar, niestrawność, a także na bóle kręgosłupa i reumatyczne. Chrzan pomoże także wybielić...

SERNIK Z CZEKOLADĄ

SERNIK Z CZEKOLADĄ

Sernik to ciasto, które dla niektórych wydaję się bardzo trudne. Dziele się z Wami przepisem na sernik, który zawsze wychodzi....

JAJKA FASZEROWANE

JAJKA FASZEROWANE

Na śniadanie wielkanocne i nie tylko polecam jajka faszerowane pieczarkami. Świetnie sprawdzają się również jako przystawka na imprezę. Składniki: 5...

Back to Top