WEGAŃSKI SOS TATARSKI

WEGAŃSKI SOS TATARSKI

Składniki:
1/2 szklanki mleka sojowego niesłodzonego
1 łyżka octu jabłkowego
1 łyżeczka musztardy
2 łyżki płatków drożdżowych
Spora szczypta soli kala namak
Szczypta pieprzu
1/2 szklanki oleju- delikatnego w smaku- rzepakowego lub słonecznikowego

Dodatkowo:
4 ogórki kiszone
1 cebula
1/2 szklanki marynowanych grzybków

Wykonanie:
Wszystkie składniki poza olejem i warzywami wlać do blendera i miksować przez ok 3- 4 min.
Nie prze­ry­wa­jąc mik­so­wa­nia po­wo­lnym stru­mie­niem wle­wać olej i miksować kolejną do czasu, aż sos zgęstnieje- ok. 1min. Go­to­wy ma­jo­nez prze­ło­żyć do naczynia i wstawić do lodówki.
Warzywa pokroić w drobną kostkę. Następnie dołożyć je do miski z majonezem i wymieszać. W razie potrzeby doprawić kala namak, piprzem czy odrobiną musztardy.

 

You may also like

KRUCHE CIASTECZKA NA HALLOWEEN

KRUCHE CIASTECZKA NA HALLOWEEN

Kruche ciasteczka na halloween bez foremek. Przepis warto zapisać bo swietnie sprawdza się na każda okazje. Kształty dowolne. Przepis podaje...

Sok Kubuś

Sok Kubuś

Ulubiony napój dzieci sok a la znany wszystkim KUBUŚ podany w halloweenowej szklance  od razu smakuje jeszcze lepiej !Smakuje na ciepło...

ROGALE NA ŚNIADANIE

ROGALE NA ŚNIADANIE

Na śniadanie lub kolacje polecają się R O G A L E koniecznie zróbcie je w domu – zachęcam Was...

ROSÓŁ W JESIENNYM WYDANIU MOCNO ROZGRZEWAJĄCY

ROSÓŁ W JESIENNYM WYDANIU MOCNO ROZGRZEWAJĄCY

Składniki:na klopsy z indyka:✔ ząbek czosnku✔5 g papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki✔50 g cebuli, przekrojonej na pół✔400...

Back to Top