WEGAŃSKIE CZEKOLADKI KOKOSOWE

WEGAŃSKIE CZEKOLADKI KOKOSOWE

WEGAŃSKIE KOKOSOWE CZEKOLADKI
idealne jako słodycz, ale także do mrożonej kawy.

Składniki:
400ml mleka kokosowego
3 łyżki oleju kokosowego
4 łyżeczki cukru/erytrytolu/stewii
łyżeczka cukru waniliowego (opcjonalnie)
mrożone maliny

Puszkę z mlekiem kokosowym wstawiamy na noc do lodówki tak aby oddzieliła nam się śmietanka z mleka.
Do garnuszka przekładam gęstą część mleka kokosowego.
Słodzę, dodaję wanilię i podgrzewam powoli, mieszając, aż mleko się rozpuści i składniki połączą.Dodaję olej kokosowy i mieszam, aż się rozpuści.
Foremki wypełniamy malinami i zalewamy masą kokosowa.
Po przestygnięciu wstawiam do zamrażalnika, żeby masa się ścieła.
Przechowuję w zamrażalniku.

Jeśli chodzi o #thermomix to do naczynia miksującego wlewamy mleko kokosowego (tą gęstą część), olej kokosowy, cukier, cukier waniliowy – podgrzewamy temp. 37’C/obr.1/4 min.
Foremki wypełniamy malinami i zalewamy masą kokosowa.
Po przestygnięciu wstawiam do zamrażalnika, żeby masa się ścieła.
Przechowuję w zamrażalniku.

 

You may also like

OGÓRKI KANAPKOWE Z CURRY I KURKUMĄ

OGÓRKI KANAPKOWE Z CURRY I KURKUMĄ

Nazwę kanapkowe zawdzięczają temu, iż kroimy je na plasterki. Wyciągamy ze słoika i są od razu gotowe do położenia na...

SMOOTHIE BOWL

SMOOTHIE BOWL

A gdyby tak zamiast owsianki zjeść coś pożywnego pełnego orzeźwiających owoców i równie syscącego ? Zapraszam Cię na przepis na...

PASTA Z CHILII I POMIDORÓW

PASTA Z CHILII I POMIDORÓW

Pasta może być użyta do smarowania kanapek, jako dodatek do dań a także jako dip do warzyw. Wszystkie warzywa użyte do...

CIASTO MARCHEWKOWE

CIASTO MARCHEWKOWE

Proste, szybkie i smaczne ciasto, którego głównym składnikiem są marchewki. U nas bez orzechów ze względu na alergie, ale jeśli...

Back to Top