WIELKANOCNE KORECZKI

WIELKANOCNE KORECZKI

Propozycja na wielkanocny stół. Idealne na wielkanocne śniadanie. Jaja przepiórcze są idealne do zrobienia koreczków, do tego biała kiełbasa i rzeżucha. Pysznie !

Składniki na 10 szt:

  • 2 białe kiełbaski
  • 10 jajek przepiórczych
  • rzeżucha
  • Cebula
  • chrzan

Kiełbaskę podsmażamy na patelni na łyżce oleju z cebulką tak by się zarumieniła.

Następnie wystudzoną kroimy na talarki. To będzie spód naszego koreczka. Smarujemy szczyptą chrzanu.  Wbijamy wykałaczkę i dalej ugotowane jajko przepiórcze. Ozdabiamy rzeżuchą.

Zdjęcie i przepis zmodyfikowany pochodzi ze strony straga.pl

 

You may also like

SURÓWKA COLESLAW Z CZERWONEJ KAPUSTY

SURÓWKA COLESLAW Z CZERWONEJ KAPUSTY

Idealna jako dodatek do obiadów. Jest przepyszna co tu dużo mówić.. musicie spróbować. Surówka coleslaw to z jedna z prostszych...

DUSZONE POLĘDWICZKI Z INDYKA

DUSZONE POLĘDWICZKI Z INDYKA

To proste danie, które sprawdzi się także na niedzielny obiad. Możecie je podawać z kluskami śląski i ulubioną surówką. Polędwiczki...

JAJKA FASZEROWANE

JAJKA FASZEROWANE

Na śniadanie wielkanocne i nie tylko polecam jajka faszerowane pieczarkami. Świetnie sprawdzają się również jako przystawka na imprezę. Składniki: 5...

MAZUREK CZEKOLADOWO – KAJMAKOWY

MAZUREK CZEKOLADOWO – KAJMAKOWY

Ciasto: 200 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki350 g mąki pszennej2 żółtka100 g cukru1 łyżka kwaśnej śmietany, 18% tłuszczuPolewa: 200...

Back to Top