WIELKANOCNE KORECZKI

WIELKANOCNE KORECZKI

Propozycja na wielkanocny stół. Idealne na wielkanocne śniadanie. Jaja przepiórcze są idealne do zrobienia koreczków, do tego biała kiełbasa i rzeżucha. Pysznie !

Składniki na 10 szt:

  • 2 białe kiełbaski
  • 10 jajek przepiórczych
  • rzeżucha
  • Cebula
  • chrzan

Kiełbaskę podsmażamy na patelni na łyżce oleju z cebulką tak by się zarumieniła.

Następnie wystudzoną kroimy na talarki. To będzie spód naszego koreczka. Smarujemy szczyptą chrzanu.  Wbijamy wykałaczkę i dalej ugotowane jajko przepiórcze. Ozdabiamy rzeżuchą.

Zdjęcie i przepis zmodyfikowany pochodzi ze strony straga.pl

 

You may also like

ROLADA Z ŁOSOSIEM

ROLADA Z ŁOSOSIEM

Uwielbiam połączenie łososia wędzonego z kremowym serkiem. Na bogu kiedyś już pojawił się przepis na takie połączenie ale z kawiorem...

CIASTO ZE ŚLIWKAMI

CIASTO ZE ŚLIWKAMI

Jeśli macie mało czasu lub macie niezapowiedzianych gości to ciasto sprawdzi się idealnie. Robi się je szybko, a do tego...

KIMCHI

KIMCHI

Te trzy dni, jakie potrzebuje Kimchi by uwolnić swój smak i właściwości, dłużyły się okrutnie. Chciałam jednak mieć pewność, że...

KREM Z ZIELONYCH SZPARAGÓW

KREM Z ZIELONYCH SZPARAGÓW

Dziś pomysł na pyszną, lekką zupę. Jeśli chcecie by była bardziej sycąca możecie podać ją z grzankami czosnkowymi a środek...

Back to Top