WIELKANOCNE KORECZKI

WIELKANOCNE KORECZKI

Propozycja na wielkanocny stół. Idealne na wielkanocne śniadanie. Jaja przepiórcze są idealne do zrobienia koreczków, do tego biała kiełbasa i rzeżucha. Pysznie !

Składniki na 10 szt:

  • 2 białe kiełbaski
  • 10 jajek przepiórczych
  • rzeżucha
  • Cebula
  • chrzan

Kiełbaskę podsmażamy na patelni na łyżce oleju z cebulką tak by się zarumieniła.

Następnie wystudzoną kroimy na talarki. To będzie spód naszego koreczka. Smarujemy szczyptą chrzanu.  Wbijamy wykałaczkę i dalej ugotowane jajko przepiórcze. Ozdabiamy rzeżuchą.

Zdjęcie i przepis zmodyfikowany pochodzi ze strony straga.pl

 

You may also like

KIMCHI

KIMCHI

Te trzy dni, jakie potrzebuje Kimchi by uwolnić swój smak i właściwości, dłużyły się okrutnie. Chciałam jednak mieć pewność, że...

KREM Z ZIELONYCH SZPARAGÓW

KREM Z ZIELONYCH SZPARAGÓW

Dziś pomysł na pyszną, lekką zupę. Jeśli chcecie by była bardziej sycąca możecie podać ją z grzankami czosnkowymi a środek...

KULKI MOCY

KULKI MOCY

Składniki: 200 g daktyli bez pestek szklanka wrzącej wody 3 łyżki migdałów bez skórki 2 łyżki wiórków kokosowych 3 łyżki...

SERNIK Z ROSĄ

SERNIK Z ROSĄ

SKŁADNIKI: Ciasto 125 g masła, pokrojonego na kawałki 30 g cukru 1 jajko 1 żółtko 250 g mąki pszennej, plus...

Back to Top