ZUPA KALAFIOROWA (na samych warzywach)

ZUPA KALAFIOROWA (na samych warzywach)

zupa kalafiorowa

SKŁADNIKI:

  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki (korzeń)
  • 3 gałązki natki pietruszki
  • Pół kalafiora (same różyczki)
  • ¼ selera
  • Por tylko zielona część
  • Kilka gałązek lubczyku (może być suszony)
  • Łyżka suszonej włoszczyzny
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy
  • 1 łyżeczka koncentratu warzywnego
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
  • Makaron świderki (ugotowany wg przepisu na opakowaniu)
  • Woda
  • Żółtko

Do garnka umieścić obrane i umyte warzywa włącznie z natką pietruszki i lubczykiem. Zalać wodą, nastawić na gotowanie wolne na małym ogniu, stopniowo zwiększając moc palnika ale tak by nie zagotować zupy. Gdy zupa będzie gorąca doprawić ją przyprawą uniwersalną i koncentratem z warzyw. Gotować na małym ogniu ok. 30-40 min.

W szklance rozbić żółtko i dolać trochę wywaru – całość wymieszać. Dolać do zupy, nie gotować.

Podawać z makaronem.

 

You may also like

SZWEDZKIE PIERNICZKI

SZWEDZKIE PIERNICZKI

Szwedzkie pierniczki to pierniczki, które można od razu zjeść. Nie muszą dojrzewać, ale są też pyszne jeśli przechowujemy je w...

ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI

ŚWIĄTECZNE PIERNICZKI

Przedstawiam Wam przepis na pierniczki, które nie muszą dojrzewać są ekspresowe i można się nimi zajadać od razu po przygotowaniu....

BANANOWE RACUCHY

BANANOWE RACUCHY

Na jutrzejsze śniadanie polecam Wam racuchy bananowe – #bezmleka#bezdrozdzyRosną dzięki ubitej sztywnej pianie z białek jajka.Są słodkie dzięki bananom. Czego chcieć...

ROLADA Z ŁOSOSIEM

ROLADA Z ŁOSOSIEM

Uwielbiam połączenie łososia wędzonego z kremowym serkiem. Na bogu kiedyś już pojawił się przepis na takie połączenie ale z kawiorem...

Back to Top